Αρχική / Ταξίδια / Καππαδοκία

Καππαδοκία

Ικόνιο - Σινασός - Προκόπι - Άβανος - Ιχλάρα - Γκιόρεμε - Καισάρεια

από 680 €

Αναχωρήσεις: από Αθήνα οδικώς 22/06, 10/08 | από Θεσσαλονίκη οδικώς 22/06, 11/08

10 ημέρες / 9 νύχτες


 • ημέρα

  Αθήνα – Κομοτηνή ή Ξάνθη ή Αλεξανδρούπολη

  Συγκέντρωση και αναχώρηση από το Σύνταγμα νωρίς το πρωί και αναχώρηση για την Κομοτηνή ή Ξάνθη ή Αλεξανδρούπολη. Με ενδιάμεσες στάσεις, άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.


 • ημέρα

  Κομοτηνή ή Ξάνθη ή Αλεξανδρούπολη – Τροία – Σμύρνη

  Πρωινό και αναχώρηση για τον συνοριακό έλεγχο των Κήπων. Περνώντας τα Δαρδανέλια οδηγούμαστε στην Ομηρική Τροία την πόλη που χαλάστηκε & χτίστηκε 9 φορές! Ξενάγηση της αρχαίας πόλης και της Ακρόπολης του Πριάμου – πανόραμα της πεδιάδας του Σκάμανδρου. Αναχώρηση για την Σμύρνη, όπου με την άφιξη μας θα έχουμε μια σύντομη ξενάγηση. Μεταξύ άλλων θα απολαύσουμε την πλατεία Κόνακ – Ρολόι, την Ακρόπολη Καντιφέ Καλέ, το αρχαιολογικό μουσείο, Τζαμιά Χισάρ και Σαντιρβάν, το Κορδελιό, Μπούρνοβα, Ελληνική Συνοικία. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


 • ημέρα

  Σμύρνη – Παμούκκαλε

  Αφού πάρουμε πρωινό, με τις αποσκευές μας ξεκινάμε για την ξακουστή Έφεσο. Εδώ περπατάμε στους 4 αρχαίους οδούς. Είναι η πιο καλοδιατηρημένη και μεγαλοπρεπή αρχαιολογική ζώνη της λεκάνης του Αιγαίου. Η «μύησή» μας θα ξεκινήσει από το εξαιρετικό μουσείο μα τα μαρμάρινα αγάλματα της Κυβέλης Αρτέμιδος και τις απεικονίσεις του φαλλικού Θεού Πρίαπου. Στη συνέχεια μας περιμένει η ίδια η εντυπωσιακή πόλη για να μας αποκαλύψει τα μυστικά της. Η Αρκαδική οδός, το Ελληνιστικό Θέατρο, το Νυμφαίο, το Στάδια, το Γυμναστήριο του Βέδιου, η περίφημη Βιβλιοθήκη του Κέλσου, η οδός των Κουρητών, το σιντριβάνι του Τραϊανού και ο ναός του Αδριανού είναι τα πιο σημαντικά από τα μνημεία που θα γνωρίσουμε. Ολοκληρώνουμε την επίσκεψη μας με τον Ναό της Εστίας Βουλαίας, όπου φυλασσόταν η αέναη φλόγα και το κομψό μαρμάρινο Ωδείο. Τέλος θα δούμε και τη μία και μοναδική κολώνα που στέκεται όρθια από τον μεγαλειώδη κάποτε Ναό της Αρτέμιδος. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Παμούκκαλε (Ιεραπολη). Βρίσκεται στο εσωτερικό της μικρασιατικής ενδοχώρας. Η πλησιέστερη μεγάλη πόλη είναι το Denizli. Πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού και βιομηχανικό κέντρο της περιοχής. Από την περιοχή αυτή διέρχεται ο ποταμός Μαίανδρος (Menderes) της Μικράς Ασίας. Στο σημείο αυτό, ο ποταμός, σε συνδυασμό με τη γεωθερμική ενέργεια της περιοχής στα ανώτερα στρώματα του εδάφους, δημιουργεί πολυάριθμες θερμοπηγές. Το στρώμα που απομένει, όταν εξατμιστεί το νερό, εμπεριέχει μέταλλα και κυρίως ασβέστιο. Αυτό το στρώμα των μετάλλων είναι κατάλευκο και όπως διακλαδώνεται στις γούρνες που σχημάτισε η φύση, εδώ και χιλιάδες χρόνια, φαίνεται από μακριά σαν ένα τεράστιο «κάστρο από βαμβάκι». Απ’ αυτό το γεωφυσικό φαινόμενο πήρε το όνομά της η περιοχή στην Τουρκική γλώσσα. (pamuk=βαμβάκι, kale=κάστρο) Δηλαδή το Pamukkale της Τουρκίας. Μετά την άφιξη επίσκεψη στο Παμούκκαλε, δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.


 • ημέρα

  Παμούκκαλε – Ικόνιο

  Πρωινό και επίσκεψη στα ιαματικά λουτρά. Συνεχίζουμε για την Ιεράπολη του θεού Απόλλωνα, όπου θα ξεναγηθούμε στην αγορά, στα λουτρά, στη νεκρόπολη και στο αρχαίο Θέατρο. Θα δούμε επίσης το μαρτύριο του Φιλίππου, ένα ιερό αφιερωμένο στον Απόστολο, ο οποίος μαρτύρησε εκεί την εποχή του Δομιτιανού. Συνεχίζουμε για το Ικόνιο. Με διάφορες στάσεις στον δρόμο θα βρεθούμε στο Ικόνιο, όπου επισκεπτόμαστε το μουσείο του Μευλανα, γνωστό και ως πράσινο μαυσωλείο ή πράσινος θόλος, με την εντυπωσιακή του διακόσμηση, τον κωνικό τυρκουάζ τρούλο, τη βιβλιοθήκη, τόπος προσκυνήματος για τους Μουσουλμάνους. δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.


 • ημέρα

  Ικόνιο - Ακσαραι – Περιστρεμα - Καρβαλι – Προκόπι

  Μετά το πρωινό με τις αποσκευές ξεκινάμε για την Καππαδοκία κάνοντας στάση στο μεγαλύτερο καραβάν σαράϊ της ανατολής, το Σουλτανχανι. Στην συνέχεια περνώντας από την πόλη Άκσαραϊ Αρχελαίς πηγαίνουμε στην κοιλάδα Περιστρεμμα. Κατεβαίνουμε τα 365 σκαλοπάτια προς την κοιλάδα για να επισκεφτούμε της λαξευτές εκκλησίες που είχαν φτιάξει οι Χριστιανοί επιλέγοντας αυτή την περιοχή για να κρυφτούν από τους Ρωμαίους. Μετά επισκεπτόμαστε την Καρβάλι την πατρίδα του Αγίου Γρηγορίου Νανζιανζινου. Συνεχίζουμε για Προκόπι όπου θα μείνουμε 3 βράδια.


 • ημέρα

  Προκόπι – Ουτσχισάρ – Κόραμα

  Μετά το πρωινό θα γνωρίσουμε την περιοχή με τα υπόσκαφα, θα επισκεφτούμε το υπαίθριο μουσείο του Κοράματος, την κοιλάδα των περιστεριών. Το Uchisar, την Άβανο πού είναι δίπλα στον Ποταμό Αλυ, με τα παραδοσιακά πέτρινα σπίτια, και το κέντρο παραγωγής των φημισμένων αγγείων της Καππαδοκίας. Θα έχουμε στάσεις για ξεκούραση και φωτογραφίες με της νεραϊδοκαμινάδες. Μετά το δείπνο ακολουθεί προαιρετική βραδιά με τοπικούς και ανατολίτικους χορούς.


 • ημέρα

  Ανακού – Καισάρεια

  Μετά το πρωινό επισκεπτόμαστε την υπόγεια πόλη της Ανακού, στην συνέχεια πηγαίνουμε στην Καισάρεια την πρωτεύουσα της Καππαδοκία γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου, η οποία πήρε το όνομα της το 17 μ.Χ. από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου. Επίσκεψη, περιήγηση στην πόλη, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τα τείχη, τα μαυσωλεία, και την σκεπαστή αγορά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο Μετά το δείπνο προαιρετική βραδιά με τους Δερβίσηδες. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.


 • ημέρα

  Καππαδοκία – Προύσα

  Μετά το πρωινό και με ενδιάμεσες στάσεις στο Eskisehir νωρίς το απόγευμα άφιξη στην πανέμορφη και καταπράσινη Προύσα. Μετάβαση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος να απολαύσουμε τις ανέσεις του ξενοδοχείου. Δείπνο. Διανυκτέρευση.


 • ημέρα

  Προύσα – Καβάλα

  Πρωινό και αναχώρηση για να ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην πρώτη πρωτεύουσα της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας με την επίσκεψη του μνημείου του γνωστού μας Καραγκιόζη. Συνεχίζουμε για να δούμε το μαυσωλείο του ιδρυτή της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας Osman και του υιού του Orhan, όπου θα έχουμε μια εξαιρετική πανοραμική θέα της Προύσας από το λεγόμενο «μπαλκόνι του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής δια μέσου Πανόρμου και Αρτάκης, φθάνουμε στην Αρχαία Λάμψακο. Επιβίβαση στο πορθμείο και διασχίζοντας τα Στενά των Δαρδανελίων, περνάμε στην απέναντι πλευρά, την Καλλίπολη (Gelibolu), γενέτειρα της γνώστης σε όλους μας Σοφίας Βέμπο. Άφιξη στα σύνορα των Κήπων, ακολουθεί τελωνειακός έλεγχος. Άφιξη στην Καβάλα. Διανυκτέρευση.

 • 10η
  ημέρα

  Καβάλα – Αθήνα

  Πρωινό και αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. Επιστροφή στην Αθήνα και τέλος εκδρομής.

Περιλαμβάνονται:

 • Εκδρομές -περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • 2 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην Κομοτηνή ή Καβάλα
 • 2 πρωινά στην Ελλάδα
 • 7 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* & 5* στην Τουρκία
 • 7 πρωινά & 7 δείπνα στην Τουρκία
 • Ξεναγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα από Ελληνόφωνο ξεναγό στην Τουρκία
 • Έμπειρος αρχηγός - συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Checkpoints / δημοτικοί φόροι 45€
 • Εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, νυχτερινές διασκεδάσεις
 • Ποτά στα γεύματα
 • Αερόστατα
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ: 680 ΕΥΡΩ

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ: 280 ΕΥΡΩ

Επικοινωνήστε μαζί μας

210 322 0272

Μοιραστείτε το