Αρχική / Ταξίδια / Ιορδανία: Η Χώρα Των Αντιθέσεων

Ιορδανία: Η Χώρα Των Αντιθέσεων

Αμμάν – Μανταμπά – Όρος Νέμπο – Πέτρα – Ουάντι Ραμ – Νεκρά Θάλασσα – Γέρασα

από 740 €

Αναχωρήσεις: 6 ημέρες, αναχωρήσεις 6/9 και 25/10

Από Αθήνα 6 ημέρες / 5 νύχτες


 • ημέρα

  Αθήνα – Αμμάν

  Συγκέντρωση και αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Αθήνας και άφιξη στο αεροδρόμιο «Βασίλισσα Αλία» στο Αμμάν, την πρωτεύουσα της Ιορδανίας, μια πόλη αντιθέσεων που συνδυάζει το αρχαίο με το σύγχρονο με μοναδικά αξιοθέατα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


 • ημέρα

  Αμμάν – Μανταμπά – Όρος Νέμπο – Πέτρα

  Πρωινό και έπειτα αναχώρηση για την πόλη Μανταμπά. Βρίσκεται στα 30 χλμ. νοτιοδυτικά του Αμμάν. Είναι ευρέως γνωστή για τα Βυζαντινά και τα Ομαγιάδικα ψηφιδωτά της και κυρίως για τον Βυζαντινό μωσαϊκό χάρτη των Αγίων Τόπων. Επίσης, εκεί βρίσκεται μια από τις πιο εντυπωσιακές εκκλησίες στον κόσμο, «η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου» όπου υπάρχει ο ψηφιδωτός χάρτης της Ιερουσαλήμ στο πάτωμα της εκκλησίας. Στην συνέχεια, προχωράμε προς το Όρος Νέμπο, όπου έχει θαφτεί ο Μωυσής. Εάν είμαστε τυχεροί και ο ουρανός είναι καθαρός, θα απολαύσουμε μια υπέροχη θέα από το βουνό θαυμάζοντας την Κοιλάδα του Ιορδάνη, την Νεκρά Θάλασσα και την Ιεριχώ στην άλλη όχθη του Ιορδάνη Ποταμού. . Ακολούθως, θα πάμε στην Πέτρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.


 • ημέρα

  Πέτρα – Μικρή Πέτρα – Ουάντι Ραμ

  Μετά το πρωινό, ξενάγηση στη Πέτρα. Για τους περισσότερους, το μοναδικό τουριστικό αξιοθέατο στη Μπάντια είναι η «Μικρή Πέτρα». Πρόκειται για μια στενή κοιλάδα, στην οποία εισέρχεται ένα στενότερο άνοιγμα που αναφέρεται ως «Siq Barid» δηλαδή «Κρύο Φαράγγι». Φαίνεται ότι πήρε το όνομά του από τον κρύο άνεμο που το φυσά σχεδόν πάντα. Έπειτα αναχωρούμε για Προστατευόμενη Περιοχή «Ουάντι Ραμ», με τα τεράστια βουνά μοναδικού σχήματος που υψώνονται κατακόρυφα από τη ροζ άμμο της ερήμου και  χωρίζουν τη μια σκοτεινή μάζα από την άλλη σε ένα μαγευτικό τοπίο της ερήμου ιδιαίτερης και εκπληκτικής ομορφιάς, με πανύψηλα βράχια από ανεμοδαρμένη πέτρα. Τα πρόσωπα των απόκρημνων βράχων έχουν διαβρωθεί από τον άνεμο σε πρόσωπα ανθρώπων, ζώων και τεράτων. Το Ουάντι Ραμ έχει χαρακτηριστεί «η κοιλάδα του φεγγαριού» σύμφωνα με τον Λώρενς της Αραβίας. Εδώ θα έχετε την ευκαιρία να ζήσετε την εμπειρία ξενάγησης με Jeep 4x4 για 2 ώρες. Δείπνο και διανυκτέρευση στο κάμπινγκ Βεδουίνων.


 • ημέρα

  Ουάντι Ραμ – Νεκρά Θάλασσα

  Μετά το πρωινό, μεταφορά στο χαμηλότερο σημείο της γης, την Νεκρά Θάλασσα, όπου οι ακτές της βρίσκονται 423 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Θα έχετε τη δυνατότητα να κολυμπήσετε στη Νεκρά Θάλασσα, όπου θα βιώσετε μια σπάνια αίσθηση αιώρησης ενώ παράλληλα θα ευεργετήσετε το δέρμα σας. Βυθίστε το σώμα σας στα κύματα της θάλασσας και δοκιμάστε τις θεραπευτικές ιδιότητες της ορυκτής λάσπης στο δέρμα. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για μπάνιο, μετά δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.


 • ημέρα

  Νεκρά Θάλασσα – Γέρασα – Αμμάν (ξενάγηση πόλης)

  Μετά το πρωινό, αναχώρηση για τη Γέρασα την «Πομπηία της Ανατολής» η οποία βρίσκεται 45 λεπτά βόρεια του Αμμάν, κτισμένη στις όχθες του ποταμού Χρυσορρόα. Περνώντας την μεγαλειώδη Νότια Πύλη θα αντικρίσουμε και θα περιπλανηθούμε σε μια Ρωμαϊκή Πόλη. Η ωοειδής Πλατεία που περιτριγυρίζεται από την επιβλητική κιονοστοιχία θα σας προκαλέσει δέος καθώς οι κίονες χτίστηκαν με εντυπωσιακό αντισεισμικό τρόπο. Ακόμα, θα επισκεφθούμε το Ρωμαϊκό Θέατρο καθώς και τις Βυζαντινές εκκλησίες με τα εντυπωσιακά μωσαϊκά πατώματα και προχωρώντας στην κεντρική οδό Cardo Maximus θα δούμε το Νυμφαίο. Όπως στα περισσότερα αρχαία ελληνικά θέατρα έτσι και σ’ αυτό, μπορείτε να αντιληφθείτε την εξαιρετική ακουστική του Θεάτρου όπου κάθε χρόνο στην σκηνή πραγματοποιείται το μουσικό φεστιβάλ της Γέρασας. . Έπειτα θα γυρίσουμε στην πρωτεύουσα της Ιορδανίας που αποτελεί το πολιτικό, πολιτιστικό και εμπορικό κέντρο της χώρας και ήταν γνωστή ως “Rabbat Ammon”.  Θα δούμε την Ακρόπολη, τα Ρωμαϊκά Ερείπια και το Θέατρο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.


 • ημέρα

  Αμμάν – Αεροδρόμιο – Αθήνα

  Πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιστροφή στην Αθήνα έχοντας τις καλύτερες αναμνήσεις απ’ αυτή την εκπληκτική χώρα, έτοιμοι να σχεδιάσουμε το επόμενο μας ταξίδι!

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Αμμάν - Αθήνα
 • Υπηρεσία meet & assist κατά την άφιξη και την αναχώρηση από αγγλόφωνους βοηθούς
 • 5 διανυκτερεύσεις σε 5* ξενοδοχεία με πρωινό
 • Ημιδιατροφή
 • Επίσημος ελληνόφωνος ξεναγός από τη 2η έως την 5η μέρα
 • Μεταφορά με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν με αγγλόφωνο οδηγό
 • Είσοδοι σε αξιοθέατα
 • Διαδρομή 800 μέτρων πάνω σε άλογο στην Πέτρα από το κέντρο επισκεπτών μέχρι το Al Siq (προαιρετικό) **με φιλοδώρημα ανά άτομο 8 δολάρια στο horse boy
 • 2 ώρες jeep tour στο Ουάντι Ραμ
 • Δωρεάν visa

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φόροι αεροδρομίων: 480€
 • Ποτά, φιλοδωρήματα
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ

ΦΟΡΟΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

25/10

740€

330€

+480€

Επικοινωνήστε μαζί μας

210 322 0272

Μοιραστείτε το