Gassi Holidays

ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ – ΣΕΡΒΙΑ

από 425€

Share this page:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Προορισμός

ΒΟΣΝΙΑ ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗ - ΣΕΡΒΙΑ

Ημέρες

7

27/10 – 02/11/2022

ΤΙΡΑΝΑ – ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ – ΜΟΣΤΑΡ – ΓΙΑΙΤΣΕ – ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ – ΣΑΡΑΓΙΕΒΟ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ - ΤΙΡΑΝΑ

Αναχώρηση στις 6:30 από το Σύνταγμα και κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις για φαγητό και καφέ φτάνουμε στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Μετά τον τυπικό ελέγχου συνεχίζουμε το ταξίδι μας για την πρωτεύουσα της Αλβανίας, τα Τίρανα, όπου θα περιηγηθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης στο οποίο δεσπόζουν η κεντρική πλατεία Γεώργιου Καστριώτη Σκεντέρμπεη, το γνωστό Εθνικό Μουσείο Ιστορίας με το χαρακτηριστικό ψηφιδωτό, το κτίριο της Όπερα, το Κοινοβούλιο, το Δημαρχείο, ο Πύργος του Ρολογιού καθώς και η Ορθόδοξη Εκκλησία Της Αναστάσεως. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην ευρύτερη περιοχή. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΤΙΡΑΝΑ - ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τη γραφική Τρεμπίνιε, η πιο ηλιόλουστη πόλη της χώρας, με μεσογειακό κλίμα και αρχιτεκτονική χαρακτηριστική της ακτής της Αδριατικής. Δεν υπάρχει θάλασσα, αλλά υπάρχουν πολλοί αμπελώνες, η Ορθόδοξη Εκκλησία Hercegovac Gratsanitsa και κάποτε το μεγαλύτερο καφέ στη Γιουγκοσλαβία – “Κάτω από τα πλατάνια”. Στον ελεύθερο χρόνο θα μπορούσατε να απολαύσετε μια βόλτα στην παλιά πόλη, μια επίσκεψη στην εκκλησία Νόβα Γκρατσάνιτσα και στην επιβλητική γέφυρα Αρσλάναγκιτς. Άφιξη στο ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΤΡΕΜΠΙΝΙΕ - ΜΟΣΤΑΡ - ΣΑΡΑΓΙΕΒΟ

Πρωινό και αναχώρηση για το μαρτυρικό και ιστορικό Μόσταρ. Το Μόσταρ στο ιστορικό κέντρο του είναι μια πανέμορφη πόλη. Ξαφνικά, ενώ έχεις περάσει την άχαρη μοντέρνα πόλη με τα καταπράσινα πάρκα και τις παρακμιακές σοβιετικού τύπου πολυκατοικίες, γεμάτες σημάδια από θραύσματα βομβών και ριπών πολυβόλων, βρίσκεσαι σε έναν εντελώς ξεχωριστό τόπο. Σαν να μπήκες σε μια μηχανή του χρόνου και να μεταφέρθηκες αιώνες πίσω στον χρόνο. Η διάσημη γέφυρα του Μόσταρ (που σημαίνει ο φύλακας της γέφυρας) στέκει περήφανη και πανέμορφη και περιμένει να την διασχίσουμε για να μας εντυπωσιάσει αντικρίζοντας από ψηλά το μοναδικό τοπίο με τον ποταμό Νερέτβα. Αν είμαστε τυχεροί μπορεί να δούμε κάποια λίγο παράτολμα νέα παιδιά που πηδούν από την γέφυρα στο ποτάμι. Θα έχουμε χρόνο για φωτογραφίες, καφεδάκι, βόλτα στην αγορά με τα ανατολίτικα μαγαζάκια. Φυσικά θα μάθουμε την ιστορία της γέφυρας και κάποια από τα γεγονότα του τελευταίου πολέμου. Αναχώρηση για το Σαράγιεβο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο σας και ελεύθερο υπόλοιπο της ημέρας για μια πρώτη γνωριμία με την περιοχή. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΡΑΓΙΕΒΟ (ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΕΩΣ)

Πρόγευμα και αναχώρηση από το ξενοδοχείο με το τοπικό αγγλόφωνο ξεναγό για μια ξενάγηση της πρωτεύουσας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. Το Σαράγιεβο πρόκειται για την μεγαλύτερη πόλη της Βοσνίας η οποία είναι κτισμένη εντός της ομώνυμης πεδιάδας και είναι περικυκλωμένη από τις Δειναρικές Άλπεις, στην καρδιά των Βαλκανίων. Λόγω της πλούσιας θρησκευτικής και πολιτιστικής κουλτούρας που συναντά κανείς στο Σαράγιεβο, έχει χαρακτηριστεί ως η «Ιερουσαλήμ της Ευρώπης». Είναι από τις λίγες Ευρωπαϊκές χώρες όπου κάποιος συναντά σε μια γειτονιά τζαμί, ορθόδοξη εκκλησία, καθολική εκκλησία καθώς επίσης και εβραϊκή συναγωγή. Η ξενάγηση της πόλης ξεκινάει στο Τούνελ του Σαράγιεβου το οποίο κτίστηκε μεταξύ Μαρτίου και Ιουνίου του 1993 από τον στρατό της Βοσνίας κατά την διάρκεια του πολέμου για να ενωθεί το Σαράγιεβο, το οποίο είχε αποκοπεί από τις δυνάμεις της Σερβίας, εδάφη ελεγχόμενα από τον Βοσνιακό στρατό. Η ξενάγηση θα τελειώσει το κέντρο της πόλης με περιήγηση στα πιο σημαντικά αξιοθέατα. Ελεύθερος χρόνος για ψώνια και καφεδάκι. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΡΑΓΙΕΒΟ - JAJCE - BANYA LUCA - ΣΑΡΑΓΙΕΒΟ

Mετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την πόλη Jajce όπου θα δούμε το κάστρο, την παλιά πόλη, το μουσείο του Τίτο. Η πόλη είναι διάσημη για τον πανέμορφο καταρράκτη της, όπου ο ποταμός Pliva συναντά τον ποταμό Vrbas. Ήταν τριάντα μέτρα ύψος, αλλά κατά τη διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας, η περιοχή πλημμύρισε και ο καταρράκτης είναι τώρα 20 μέτρα ύψος. Η πλημμύρα μπορεί να οφείλεται σε σεισμό ή επιθέσεις στη μονάδα υδροηλεκτρικής ενέργειας προς τα πάνω στον ποταμό. Στη συνέχεια αναχωρούμε για Μπάνια Λούκα η οποία είναι μια πόλη πλούσια σε πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία, τα οποία δεν αποτελούν μόνο μαρτυρία του παρελθόντος αλλά και μια ωδή στην ανθρώπινη δημιουργικότητα. Ένα από τα πιο σημαντικά της ορόσημα είναι το παλιό φρούριο «Kastel» στο κέντρο της πόλης. Η πόλη χαρακτηρίζεται από την παρουσία αρκετών διαφορετικών θρησκειών, εξυπηρετώντας ως το σπίτι για αρκετές θρησκευτικές κοινότητες και πολλές εκκλησίες διαφορετικών δογμάτων. Δυο εκκλησίες αξίζουν ειδική μνεία – η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία του Χριστού του Λυτρωτή στο κέντρο της πόλης και η Μονή της Παρθένου Μαρίας, το μόνο μοναστήρι Τραππιστών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΣΑΡΑΓΙΕΒΟ - ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ - ΝΙΣ ή ΚΡΑΓΚΟΥΓΕΒΑΤΣ

Πρόγευμα, επιβίβαση στο πούλμαν και θα αναχωρήσουμε για την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σερβίας το Βελιγράδι. Επίσκεψη στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Σάββα, που η είναι Ορθόδοξη Εκκλησία στο Βελιγράδι της Σερβίας. Σήμερα είναι ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός των Βαλκανίων. Τα περισσότερα αξιοθέατα του Βελιγραδίου συγκεντρώνονται στην παλιά πόλη. Το πιο γνωστό και ωραίο σημείο της παλιάς πόλης είναι το φρούριο Kalemegdan το οποίο έχει μετατραπεί σε ένα μεγάλο φανταστικό πάρκο και περιλαμβάνει πολλά αξιοθέατα όπως το στρατιωτικό μουσείο, τον ζωολογικό κήπο αλλά και ωραία θέα στην πόλη και στους ποταμούς Δούναβη και Σάββα. Πολύ κοντά στο φρούριο βρίσκεται η πλατεία Δημοκρατίας, µια μεγάλη και εντυπωσιακή πλατεία µε όμορφα κτίρια. Θα δούμε επίσης τον πύργο όπου εκτελέστηκε ο Ρήγας Φεραίος, που μοιάζει µε τον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, ο πύργος Νεµπόισα, ο οποίος χτίστηκε το 1460 και το όνομα του σημαίνει «ατρόμητος», διότι κατείχε καίρια θέση εκτός του βασικού οχυρωματικού συστήματος της πόλης του Βελιγραδίου. Μετά την κατάκτηση της περιοχής από τους Οθωμανούς, ο πύργος χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή. Κι εκεί βρήκε τον θάνατο ο Ρήγας Φεραίος το 1798, ενώ αγωνιζόταν για την οργάνωση του απελευθερωτικού αγώνα. Η μετατροπή του πύργου σε μουσείο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ της Ελλάδας και της Σερβίας και δρομολογήθηκε το 2007. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο στην ευρύτερης περιοχής της Σερβίας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΣΕΡΒΙΑ - ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό, αφήνουμε την Σερβία και ξεκινάμε το ταξίδι της επιστροφής μας για τον συνοριακό σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος των διαβατηρίων και συνεχίζουμε για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και φαγητό. Άφιξη το βράδυ και τέλος της εκδρομής.

Τιμή κατά άτομο 425 ευρώ σε δίκλινο δωμάτιο
Διαφορά μονόκλινου 180 ευρώ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα λεωφορεία της εταιρείας μας
 • Έξι (6) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* – 4* αστέρων
 • Ημιδιατροφή καθ’ όλη την διάρκεια του προγράμματος
 • Εκδρομές και περιηγήσεις βάση του προγράμματος
 • Πιστοποιημένος ξεναγός στο Σαράγιεβο
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ

 • Είσοδοι στα μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ποτά και αναψυκτικά στα γεύματα/ δείπνα
 • Αντίστοιχος φόρος διαμονής (βαρύνει τον διαμένοντα και επιβάλλεται μετά τη διαμονή του στο κατάλυμα και πριν την αναχώρησή του από αυτό)
 • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό

Φόρμα Επικοινωνίας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Scroll to Top