Τζουμέρκα – εκδρομή Αγίου Πνεύματος

από 139€

Προορισμός

Τζουμέρκα

Ημέρες

3

11/6
Τιμοκατάλογος

Περισσότερα

1η ημέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΣΥΡΡΑΚΟ – Μ. ΚΗΠΙΝΑΣ - ΑΡΤΑ (400 χλµ.)

Συγκέντρωση στο γραφείο µας και αναχώρηση στις 07.30. Μέσω Εγνατίας φτάνουμε στην Ιερά Μονή Κηπίνας, ίσως το πιο εντυπωσιακό μοναστήρι της Ηπείρου, κοντά στο χωριό Καλαρρύτες. Πιθανότατα το όνομα της οφείλεται στους κήπους τους οποίους καλλιεργούσαν οι μοναχοί και είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου. Το εντυπωσιακό είναι ότι βρίσκεται χτισμένο μέσα σε ένα βράχο. Μεταβαίνουμε στο εκπληκτικό Συρράκο, Γαντζωμένο, απότομο στην πλαγιά, πετρόκτιστο και επιβλητικό. Συνεχίζουμε για το ιστορικό γεφύρι της Άρτας, που καθηλώνει ακόμη τους επισκέπτες. Καταλήγουμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, ξεκούραση και ελεύθερος χρόνος για βόλτα. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : 2η µέρα : ΓΕΦΥΡΑ ΠΛΑΚΑΣ - ΠΡΑΜΑΝΤΑ – ΑΝΕΜΟΤΡΥΠΑ ( 176 χλμ.)

Μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε κάνοντας την πρώτη µας στάση σε ένα από τα ορεινά χωριά της περιοχής, τη Ροδαυγή. Με την περίφηµη πλακοσκέπαστη εκκλησία της Αγ. Παρασκευής µε το πέτρινο κωδωνοστάσιο. Συνεχίζοντας τη διαδρομή µας περνάµε από την Πλάκα όπου θα δούµε το αναστηλωμένο πλέον ιστορικό πέτρινο µονότοξο γεφύρι της. Συνεχίζουμε για τα Άγναντα, ένα από τα μεγαλύτερα χωριά των Τζουμέρκων με πληθυσμό 283 κατοίκους και υψόμετρο 650μ. Λίγα χιλιόµετρα βορειότερα τα Πράµαντα και το σπήλαιο Ανεµότρυπα, µε τα τρία επίπεδα και τον θάλαµο της Κόκκινης λίµνης

3η ημέρα: ΑΡΤΑ - ΚΟΡΩΝΗΣΙΑ – ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ(380 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για το ομορφότερο ψαροχώρι της Ελλάδας που επιπλέει στο νερό. Το νησάκι Κορωνησία, μέσα στον Αμβρακικό. Το πλούσιο σε βλάστηση περιβάλλον, οι ιδιαίτερες ψαρόβαρκες (πριάρια), οι κατάφυτες νησίδες, το φυσικό ανάγλυφο της περιοχής και το ήπιο κλίμα δημιουργούν μια ιδιαίτερη αίσθηση. Χρόνος ελεύθερος για γνωριμία με το νησάκι των 167 κατοίκων. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας θα σταματήσουμε στα Γιάννενα για γεύμα εξ ιδίων, καφέ και ξεκούραση. Κάνοντας τις απαραίτητες στάσεις επιστρέφουμε στη πόλη μας.

Περιλαμβάνει: Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας. Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα. Συνοδό του γραφείου µας Τις διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο. Πρωινό. Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης. Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει: Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Φόρος διαμονής

για

οποιαδήποτε

απορία

Scroll to Top