Gassi Holidays

Τετραήμερη οδική εκδρομή – Χριστούγεννα στην Ήπειρο 24/12 – 26/12/20 Γιάννενα – Ζαγοροχώρια – Μέτσοβο

από 360€

Share this page:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Προορισμός

Χριστούγεννα στην Ήπειρο 24/12 – 26/12/20 Γιάννενα – Ζαγοροχώρια – Μέτσοβο

Ημέρες

4

24/12

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ημέρα 24/12 :  Αθήνα – Γιάννενα

Αναχώρηση από το Σύνταγμα στις 07:30 και μέσω Ολυμπίας Οδού και με τις απαραίτητες στάσεις, περνάμε τη γέφυρα Ρίου – Αντιρίου με κατεύθυνση τα Ιωάννινα. Πρώτη επίσκεψη θα είναι στο Μουσείο Κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη. Μετά το μουσείο κατευθυνόμαστε στην πόλη των Ιωαννίνων και το ξενοδοχείο μας για να απολαύσουμε την αρχοντική φιλοξενία του. Τακτοποίηση και χρόνος ελεύθερος για φαγητό και ξεκούραση. Το απόγευμα συνάντηση στο lobby του ξενοδοχείου και walking tour με ξενάγηση, στο στολισμένο Χριστουγεννιάτικα ιστορικό κέντρο της πόλης, το Ιτς Καλέ και το νησάκι της λίμνης. Το βράδυ είμαστε όλοι καλεσμένοι σε ένα λαμπερό Χριστουγεννιάτικο réveillon . Διανυκτέρευση.

 

2η ημέρα 25 /12 :   Κεντρικό Ζαγορι -Κήποι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο

Χριστούγεννα. Πλούσιο εορταστικό πρωινό  και αναχώρηση για τα χωριά του Κεντρικού Ζαγορίου. Κήποι, Καπέσοβο, Τσεπέλοβο μας περιμένουν να τα γνωρίσουμε, να τα περπατήσουμε και να γευτούμε τις νοστιμιές τους. Θα γνωρίσουμε χαρακτηριστικά δείγματα αρχιτεκτονικής γεφυριών, όπως το μονότοξο του Κόκκορου, το τρίτοξο Καλογερικό, θα επισκεφτούμε το λαογραφικό μουσείο του Αγάπιου Τόλη στη Μπάγια και τις στέρνες του Καπέσοβου. Θα προσκυνήσουμε σε εκκλησίες του 16ου αιώνα και θα θαυμάσουμε αγιογραφίες Καπεσοβιτών αγιογράφων του 16ου αιώνα. Θα δοκιμάσουμε Ζαγορίτικες πίτες και άλλα εδέσματα, δίπλα στο τζάκι και με τη συνοδεία Ζαγορίτικης μουσικής. Επιστροφή αργά το απόγευμα στα Ιωάννινα. Χρόνος ελεύθερος για βόλτα στην πόλη. Θα σας προτείνουμε τα πιο hot σημεία διασκέδασης. Διανυκτέρευση.

 

3η ημέρα 26 /12: Μαστοροχώρια Ηπείρου – Κόνιτσα- Παναγια Μολυβδοσκεπαστή

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για τα Μαστοροχώρια της Ηπείρου. Κατευθυνόμαστε προς την Κόνιτσα αφού πρώτα έχουμε ξεναγηθεί στο Μουσείο Καλπακίου, αφιερωμένο στον Ελληνικό έπος του 1940. Άφιξη και διάσχιση του μονότοξου γεφυριού της Κόνιτσας στο τελείωμα του γεωπάρκου Βίκου-Αώου. Κατόπιν μετάβαση στην Κόνιτσα και γνωριμία με την ακριτική πόλη. Προαιρετική επίσκεψη στην οικία του Οσίου Παϊσίου. Χρόνος για καφέ και βόλτα στο παραδοσιακό κέντρο της πόλης. Στη συνέχεια αναχωρούμε για τα Ελληνο-Αλβανικά σύνορα και την ιστορική μονή της Παναγίας της Μολυβδοσκέπαστης. Ένα μοναστήρι δίπλα στην ένωση Αώου και Σαραντάπορου, ηλικίας 1300 ετών, που στέχει ακοίμητος φρουρός 200 μέτρα από τις συνορικές πυραμίδες στην Ελληνο-Αλβανική μεθόριο. Ξενάγηση στη Μονή, προσκύνημα και μετάβαση με τα πόδια στη συνοριακή γραμμή για τοπογραφική ενημέρωση. Αναχώρηση για το γεφύρι της Κλειδωνιάς, όπου μέσα στο πλατανόδασος θα έχουμε χρόνο για περίπατο, φωτογράφιση rafting και φαγητό. Κατόπιν επιστροφή στα Ιωάννινα. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

 

4η ημέρα 27/12 : Γιάννενα –  Μέτσοβο – Αθήνα

Αναχώρηση ια το Ελληνικό Ιωαννίνων όπου θα επισκεφτούμε το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης “Θεόδωρος Παπαγιάννης”. Τελειώνοντας την ξενάγηση αναχωρούμε για το Μέτσοβο. Θα επισκεφτούμε το Λογραφικό μουσείο Τοσίτσα, την Πινακοθήκη, το ναό της Αγίας Παρασκευής και θα έχουμε χρόνο για αγορές παραδοσιακών προϊόντων και φαγητό στις ταβέρνες της πόλης. Μετά το φαγητό παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής μέσω Καλαμπάκας και Μετεώρων και με τις προβλεπόμενες στάσεις καθ’ οδόν θα φτάσουμε στη Αθήνα.

Τιμή κατ’ άτομο 360 ευρώ σε δίκλινο δωμάτιο

Διαφορά μονόκλινου επιπλέον 95 ευρώ

Περιλαμβάνονται:

  • Μεταφορές με πολυτελές  κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Τρείς διανυκτερεύσεις στα Ιωάννινα
  • Τρία πρωινά  τρία  δείπνα
  • Εκδρομές , ξεναγήσεις βάσει προγράμματος
  • Έμπειρος αρχηγός   του  γραφείου μας
  • Ασφάλεια αστικής  και επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται:

  • Είσοδοι σε μουσεία  και  αρχαιολογικούς χώρους.
  • Ό,τι αναφέρεται ως προαιρετικό
  • Φόρος διαμονής στο  ξενοδοχείο

Φόρμα Επικοινωνίας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Scroll to Top