Gassi Holidays

Σόφια – Βουκουρέστι – Σινάια – Κάστρο Δράκουλα – Μπράσοβ – Σαντάνσκι

από 380€

Share this page:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Προορισμός

Σόφια – Βουκουρέστι – Σινάια – Κάστρο Δράκουλα – Μπράσοβ – Σαντάνσκι

Ημέρες

6

Αναχωρήσεις 22 και 29 Δεκεμβρίου

Πρόγραμμα Εκδρομής

1η Ημέρα: Αθήνα – Σόφια

Αναχώρηση το πρωί από Αθήνα. Με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στον Προμαχώνα. Θα σταματήσουμε στο κατάστημα αφορολογήτων ειδών για μερικά ψώνια που ίσως χρειαζόμαστε, όπου θα περάσουμε και τον έλεγχο των διαβατήριων. Αναχώρηση για την Σόφια. Θα ακολουθήσει η περιήγηση της πόλης κατά την οποία θα δούμε τον Καθεδρικό Ναό Αγίου Αλεξάνδρου Νιέφσκι, το Εθνικό Θέατρο, το Πανεπιστήμιο, το μνημείο του αγνώστου στρατιώτη με την αιώνια φλόγα, τον ναό της Αγίας Σοφίας και τη Ροτόντα του Αγίου Δημητρίου. Μεταφορά στο  ξενοδοχείο, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Σόφια – Βουκουρέστι

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για τα σύνορα Βουλγαρίας – Ρουμανίας μέσω των πόλεων Πλέβεν – Ρουσέ. Φυσικό σύνορο των δύο κρατών ο ποταμός Δούναβης που θα τον απολαύσουμε περνώντας την μοναδική γέφυρα που ενώνει τα δύο κράτη, γέφυρα φιλίας, προς το Ρουμάνικο σύνορο τζιούρτζου. Θα φτάσουμε στο Βουκουρέστι,  το Παρίσι των Βαλκανίων όπως το λένε, μια από τις γοητευτικότερες πόλεις της Ευρώπης, έδρα Ακαδημίας, μεγάλου Πανεπιστημίου, πνευματική και καλλιτεχνική μητρόπολη. Το ισχυρότερο βιομηχανικό κέντρο της χώρας. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στην παλιά πόλη όπου μπορούμε να απολαύσουμε την ομορφιά της, να βρούμε τις διάσημες κρέμες ΑΣΛΑΝ και να αλλάξουμε χρήματα στα τοπικά ανταλλακτήρια. Μπορούμε να επισκεφτούμε και την ιστορική Μονή Σταυρουπόλεως του 1775. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. . Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Βουκουρέστι (ξενάγηση πόλεως)

Πρόγευμα και πλήρης ξενάγηση της Πόλης. Θα γνωρίσουμε το Πατριαρχείο. Θα επισκεφτούμε το Μουσείο του χωριού, μία καταπληκτική βόλτα κατά μήκος της λίμνης όπου θα γνωρίσουμε σπίτια από όλες τις περιοχές της Ρουμανίας. Θα δούμε και θα φωτογραφήσουμε κατά την περιήγηση μας, το σπίτι του λαού (Παλάτι Τσαουσέσκου) σημερινό κοινοβούλιο, την Σκιντέϊα το μοναδικό τυπογραφείο επί κουμουνιστικού καθεστώτος, την Αψίδα του θριάμβου, το μνημείο των Αεροπόρων, την Ελληνική εκκλησία με την προτομή του Ρήγα Φεραίου στην αυλή της, την πλατεία της Νίκης, και πολλά ακόμα ωραία κτήρια με ιστορία. Χρόνος ελεύθερος να εξερευνήσετε την συνοικία Λιπσκάνι, το ιστορικό κέντρο του Βουκουρεστίου. Διατηρεί την γοητεία της παλιάς πόλης, όπου και θα βρείτε πολλές αγορές με αντίκες, μικρά μαγαζάκια που ξεχειλίζουν από παλαιά διακοσμητικά αντικείμενα. Xρόνο για ελεύθερο γεύμα στα μαγαζιά που διαθέτουν από ελληνική, τουρκίκη και ασφαλώς ρουμάνικη κουζίνα. Αφού πιούμε και τον απογευματινό μας καφέ στις πανέμορφες καφετέριες της παλιάς πόλης,  επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για να ξεκουραστούμε και το βραδάκι θα επιστρέψουμε, στην παλιά πόλη, για να γνωρίσουμε και την νυχτερινή ζωή της πόλης. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: Βουκουρέστι – Σινάια – Κάστρο Δράκουλα – Μπράσοβ

Πρωινό και αναχώρηση νωρίς για την ολοήμερη εκδρομή με προορισμό την πανέμορφη Σινάϊα. Σήμερα έχουμε μπροστά μας μία καταπληκτική ημέρα. Θα επισκεφτούμε την ιστορική μονή της Σινάια, έργο των Κατακουζηνών. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε βόρεια, περίπου στα όρια Βλαχίας και Τρανσυλβανίας, στα Καρπάθια στο χωριό Μπραν όπου θα επισκεφτούμε το γνωστό σε όλους μας «κάστρο του Κόμη Δράκουλα». Θα εντυπωσιαστούμε και θα μάθουμε πολύ ενδιαφέρουσες ιστορίες και θρύλους. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και για αναμνηστικά στα πολυάριθμα μαγαζάκια. Συνεχίζοντας τον δρόμο μας θα επισκεφτούμε την ιστορική αλλά και μοναδικής ομορφιάς πόλη Μπράσοβ με την διάσημη «Μαύρη Εκκλησία» της. Επιστροφή στο Βουκουρέστι για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα: Βουκουρέστι – Σόφια

Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε νωρίς από το ξενοδοχείο μας για να έχουμε τον χρόνο να απολαύσουμε  την όμορφη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας την Σόφια. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα ψώνια και φωτογραφίες. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Σόφια Σαντάνσκι – Αθήνα

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το  Σαντάνσκι, την Πατρίδα του Σπάρτακου, όπως λένε οι ντόπιοι, αλλά και η ιστορία τους.  Το Σαντάνσκι σήμερα φημίζεται για τα ζεστά ιαματικά νερά του, για το κλίμα και την καλή αγορά του. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στον πεζόδρομο, ψώνια και καφεδάκι. Μετά την επίσκεψη συνεχίζουμε τον δρόμο μας με προορισμό τα σύνορα.  Με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στην Αθήνα και τέλος εκδρομής.

Τιμή: €380 κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Διαφορά μονόκλινου: €150

Περιλαμβάνει:

  • Πούλμαν νέας  τεχνολογίας με πεπειραμένο οδηγό
  • Δύο διανυκτερεύσεις στην Σόφια με πρωινό
  • Τρεις διανυκτερεύσεις στο Βουκουρέστι με πρωινό
  • Ημιδιατροφή
  • Εκδρομές ,περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Αρχηγός – συνοδός του γραφείου
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνει:

  • Εισόδους σε μουσεία
  • Ποτά και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό

Φόρμα Επικοινωνίας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Scroll to Top