Gassi Holidays

Σέρβικη Πρωτοχρονιά

από 345€

Share this page:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Προορισμός

Βελιγράδι – Μοναστήρι Κρούσεντολ – Σρέμσκι Καρλόβτσι – Νόβι Σαντ

Ημέρες

5-ήμερη οδική εκδρομή

Μοναδική αναχώρηση: 11 Ιανουαρίου

Πρόγραμμα εκδρομής

1η Ημέρα:   Αθήνα – Βελιγράδι

Συγκέντρωση στο Σύνταγμα 06.00  το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Σερβία. Με  ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος των διαβατηρίων και αναχώρηση για την Σερβία .Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του Μοράβα καταλήγουμε αργά  το  απόγευμα  στο Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Βελιγράδι – Μοναστήρι Κρούσεντολ – Σρέμσκι Καρλόβτσι – Νόβι Σαντ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το βουνό Φρούσκα Γκόρα, τόπος γνωστός ως σερβικό Άγιον Όρος με τα 15 μοναστήρια του. Εμείς θα δούμε ένα. Συνεχίζουμε για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας το Νόβι Σαντ, και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Πρώτη στάση το φρούριο Πετροβαραντίν, ένα από τα πιο εντυπωσιακά σύμβολα της πόλης, που βρίσκεται στην όχθη του ποταμού Δούναβη. Λόγω της θέσης και του μεγέθους του λέγεται συχνά «Γιβραλτάρ του Δούναβη» και η θέα από το κάστρο προς το Δούναβη και την πόλη είναι εντυπωσιακή, ειδικά από το σημείο όπου βρίσκεται ο Πύργος του ρολογιού, σύμβολο του κάστρου. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε το κέντρο της πόλης του Νόβι Σαντ που αποκαλείται «Αθήνα της Σερβίας» και είναι κέντρο της σερβικής μπαρόκ διανοητικής ελίτ. Στην ξενάγησή μας θα δούμε την οδό Dunavska (Δουνάβσκα) και Zmaj Jovina, τους πεζόδρομους, την πλατεία Ελευθερίας, το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, την Καθολική Εκκλησία της Παναγίας, και άλλα αξιοθέατα. Επιστροφή στο Βελιγράδι το βράδυ. Δείπνο. Ελεύθερος  Χρόνος . Διανυκτέρευση

3η Ημέρα: Βελιγράδι (ξενάγηση πόλης) – «Σπίτι των Λουλουδιών» – Ζέμουν – Κρουαζιέρα στον ποταμό Σάβα

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για την πραγματική γνωριμία με τη πόλη του Βελιγραδίου, μία από τις παλαιότερες πόλεις της Ευρώπης, χτισμένη από τους Κέλτες τον 3ο αιώνα π.Χ, στις όχθες του ποταμού Σάββα, ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά παραπόταμο του Δούναβη. Είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Πρώτη επίσκεψη στο Ναό του Αγίου Σάββα, που είναι ο μεγαλύτερος (εν λειτουργία) ορθόδοξος ναός του κόσμου. Ο τρούλος φτάνει τα 70 μέτρα ύψος και φέρει πάνω του επίχρυσο σταυρό 12 μέτρων, ενώ έχει 49 καμπάνες και είναι ορατός από κάθε σημείο της πόλης. Στην  συνέχεια  θα  δούμε  τον Σιδηροδρομικό σταθμό, ένα όμορφο κτίριο του 1884 το οποίο σύντομα θα σταματήσει να λειτουργεί και θα γίνει μουσείο της πόλης. Μπαίνουμε στην οδό Nemanjina και στην Resavska, απολαμβάνοντας τη θέα στα κτίρια υπουργείων, αλλά και ενθυμούμενοι το βομβαρδισμό του 1999, με τα γκρεμισμένα στρατιωτικά κτίρια, που ακόμη στέκονται στο κέντρο της πόλης. Συνεχίζουμε με την εκκλησία του Αγίου Μάρκου δίπλα στο πανέμορφο πάρκο Τασμάϊνταν, τη Βουλή της Σερβίας, το Παλιό και το Καινούργιο παλάτι, την Πλατεία του Νίκολα Πάσιτς και αμέσως μετά την κεντρική και μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, την Πλατεία Δημοκρατίας με το Εθνικό μουσείο και το Εθνικό θέατρο.Μετά το πρωινό κατευθυνόμαστε στην Πλατεία Φοιτητών και προχωράμε με τα πόδια μέσα στο πάρκο και το φρούριο Καλεμέγκνταν (Kalemegdan) όπου θα απολαύσουμε τη θέα στο σημείο συνάντησης των ποταμών Σάββα και Δούναβη.Εδώ βρίσκεται και το Στρατιωτικό Μουσείο, ένα ζωντανό μουσείο πολεμικού υλικού για την ιστορία της Γιουγκοσλαβίας, με στρατιωτικά εκθέματα από τη Ρωμαϊκή εποχή, το Μεσαίωνα και το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, καθώς και τα απομεινάρια του Αμερικανικού Stealth. Πριν μπούμε στο πάρκο, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το μνημείο του Ρήγα Φεραίου και τον πύργο Νέμπογισα, στον οποίο φυλακίστηκε και σκοτώθηκε. Στην επιστροφή μας από το φρούριο, θα επισκεφτούμε το Σπίτι των Λουλουδιών, μουσείο και άλλοτε κατοικία, του επί σειρά ετών προέδρου της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας Josip Broz Tito, όπου βρίσκεται και ο τάφος του. Περνάμε στην άλλη πλευρά του ποταμιού, με προορισμό μας την περιοχή Ζέμουν. Το Ζέμουν είναι αρκετά διαφορετικό από το Βελιγράδι και χτισμένο σε άλλο στυλ, με ιστορικά μπαρόκ κτίρια, πλατείες και παραδοσιακά café. Θα δούμε το Καλεμέγκνταν (Kalemegdan) πάλι, αλλά από την άλλη πλευρά του ποταμιού, ενώ πίνουμε τον καφέ μας δίπλα στον Πύργο στο λόφο Γκάρδος.   Στη  συνέχεια  προαιρετική κρουαζιέρα στο Δούναβη με ειδικό ποταμόπλοιο, θα θαυμάσουμε τα αξιοθέατα της πόλης, από μια άλλη οπτική γωνία… Γεύμα  στο  ξενοδοχείο και  το  βράδυ  σας  προτείνουμε προαιρετική  διασκέδαση  ( ΣΕΡΒΙΚΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ) σε  πλωτό εστιατόριο στο Δούναβη με φαγητό  και  ζωντανή μουσική.  Διανυκτέρευση

4η Ημέρα: Βελιγράδι – Νις 

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερη μέρα για  να κάνετε  τα  ψώνια  σας  και  την βόλτα σας στην πλατεία Κνεζ Μιχάιλοβα . Αναχώρηση για  την πόλη του  Νις  την  τρίτη μεγαλύτερη πόλη στην Σερβία. Η Νις έχει πλούσια ιστορία και πολιτιστικά και ιστορικά μνημεία. Άφιξη  στο  Νις, τακτοποίηση  στα  δωμάτια, δείπνο και  ελεύθερος χρόνος  για μια γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση .

5η Ημέρα: Νις – Αθήνα

Μετά  το  πρωινό  μας  αναχωρούμε   για  την  Αθήνα  με  ενδιάμεσες  στάσεις. Άφιξη  στην  Αθήνα και  τέλος  εκδρομής

Tιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: €345

Διαφορά μονοκλίνου: €100

Περιλαμβάνονται :

Ø  Μεταφορές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις µε πολυτελή πούλμαν  όπως αναφέρονται

Ø  Διαμονή  σε ξενοδοχεία 4*  κεντρικά  στο  Βελιγράδι ΚΑΙ    3*  στο  Νις

Ø  ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ø  Αρχηγός / Συνοδός

Ø  Ελληνόφωνος τοπικός  ξεναγός  στο  Βελιγράδι

Ø  Ασφάλεια αστικής / επαγγελματικής ευθύνης

∆εν περιλαμβάνονται :

Δημοτικοί φόροι, είσοδοι σε μουσεία & πόλεις, αξιοθέατα και αρχαιολογικούς χώρους, ποτά, φιλοδωρήματα και ότι  αναφέρεται ως προαιρετικό.

 

 

Φόρμα Επικοινωνίας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Scroll to Top