Gassi Holidays

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ στις ακτές του Ατλαντικού

από 895€

Share this page:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Προορισμός

Πορτογαλία

Ημέρες

6

20 Οκτωβρίου & 3 Νοεμβρίου

1η ΗΜΕΡΑ: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΛΙΣΑΒΌΝΑ – ΚΟΪΜΠΡΑ – ΟΜΠΙΝΤΟΣ – ΝΑΖΑΡΕ – ΠΟΡΤΟ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Λισαβόνα. Άφιξη, συνάντηση με το λεωφορείο μας και αναχώρηση για Πόρτο. Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε την Coimbra, που είναι η πρώτη Πανεπιστημιούπολη της Πορτογαλίας και μια από τις πιο παλιές πόλεις του κόσμου. Θα δούμε την εκκλησία της Σάντα Κλάρα Νόβα, το χώρο του Πανεπιστημίου και θα περιηγηθούμε στους δρόμους της πόλης των ποιητών, με το πολυτραγουδισμένο της ποτάμι Μοντέγκο. Ακολουθεί το πολύ όμορφο μεσαιωνικό χωριό Obidos, περιτριγυρισμένο και προφυλαγμένο από τα τείχη του κάστρου που κατασκευάστηκε τον 13ο αιώνα. Περπατώντας κανείς στα πλακόστρωτα σοκάκια μπορεί να θαυμάσει από κοντά τα γραφικά σπίτια σε έντονο κίτρινο και μπλε στα παραθυρόφυλλα. Επόμενη στάση μας η Ναζαρέ, μια μικρή, γραφική, παραθαλάσσια πόλη. Βρέχεται από τα νερά του Ατλαντικού, έχει μεγάλες αμμώδεις παραλίες, που θεωρούνται από τις ωραιότερες στην Πορτογαλία. Η πόλη ήταν γνωστή για τις παραδοσιακές φορεσίες των ψαράδων και των συζύγων τους. Ακόμη και στις μέρες μας μπορεί κανείς να συναντήσει γυναίκες με την παραδοσιακή φορεσιά. Συνέχεια της διαδρομής μας και άφιξη στο Πόρτο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, ξεκούραση και διανυκτέρευση

2η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΡΤΟ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε να γνωρίσουμε την πόλη, η οποία βρίσκεται κατά μήκος των εκβολών του ποταμού Douro, στα βόρεια της χώρας. Είναι ένα από τα παλαιότερα ευρωπαϊκά κέντρα και έχει ενταχθεί στη λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο, το 1996. Θα ξεκινήσουμε από την περιοχή Ριμπέιρα, στις όχθες του ποταμού Douro, όπου βρίσκονται τα παλιά κτίσματα και οι αποβάθρες απ’ όπου φορτώνονταν στις χαρακτηριστικές βάρκες το κρασί. Συνεχίζουμε με την άνω πόλη, όπου θα περιηγηθούμε στην περιοχή του Καθεδρικού Ναού και στο παλιό κτίριο των σιδηροδρόμων. Ακολουθεί ο χρυσοποίκιλτος ναός του Αγίου Φραγκίσκου και το Παλάτι Μπόλσα, όπου στεγάζεται το Εμπορικό Επιμελητήριο και παλαιότερα το χρηματιστήριο. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

3η ΗΜΕΡΑ: ΠΟΡΤΟ – ΜΠΡΑΓΚΑ – ΓΚΙΜΑΡΑΕΣ – ΛΙΣΑΒΌΝΑ

Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για τα βορειοδυτικά της χώρας. Πρώτος μας σταθμός η πόλη Μπράγκα, η οποία συνδυάζει τη σύγχρονη νεανική ενέργεια με τη μεσαιωνική ιστορία. Ένα από τα σημαντικότερα της αξιοθέατα είναι ο πιο παλιός καθεδρικός ναός της χώρας που χρονολογείται από τον 11ο αιώνα. Το παλάτι και νυν μουσείο Biscainhos χτίστηκε στα τέλη του 16ου αιώνα και αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα μπαρόκ αρχιτεκτονικής, με περίτεχνα σχέδια. Θα επισκεφθούμε ακόμη το Γκιμαράες το λίκνο του πορτογαλικού έθνους και πρώτη πρωτεύουσα της Πορτογαλίας. Θα δούμε το κάστρο της περιοχής και το ιστορικό κέντρο, τα οποία αποτελούν μνημεία ιστορικής κληρονομιάς της Ουνέσκο. Εν συνεχεία θα αναχωρήσουμε για τη Λισαβόνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

4η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΑΒΌΝΑ - ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ

και ξεκινάμε τη γνωριμία με τη μνημειακή πρωτεύουσα της Πορτογαλίας και μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης. Το ιστορικό κέντρο της βρίσκεται χτισμένο πάνω σε επτά λόφους και είναι πλούσια σε γοτθική και μπαρόκ αρχιτεκτονική καθώς και σε μεταμοντέρνες κατασκευές. Θα περάσουμε από τις μεγάλες λεωφόρους και θα συνεχίσουμε με το πιο φημισμένο αξιοθέατο, το Εθνικό Μουσείο βασιλικών αμαξών, που περιέχει τη μεγαλύτερη συλλογή βασιλικών αμαξών στον κόσμο. Μπορείτε να επισκεφτείτε το Μοναστήρι των Ιερωνυμιτών που χτίστηκε το 1502 προς τιμήν του Βάσκο ντε Γκάμα, όταν ανακάλυψε τον δρόμο των Ινδιών και θα φωτογραφηθούμε μπροστά στο μνημείο των Πορτογάλων θαλασσοπόρων, τον Πύργο της Μπελέμ. Χτίστηκε το 1515 στις όχθες του ποταμού Τάγου και έχει χαρακτηριστεί από την Ουνέσκο ως μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Περιπλανηθείτε στα στενά καλντερίμια της μεσαιωνικής συνοικίας Αλφάμα για να απολαύσετε μια πανοραμική θέα της Λισσαβόνας. Ελεύθερος χρόνος και επιστροφή στο ξενοδοχείο.

5η ΗΜΕΡΑ: ΣΊΝΤΡΑ – ΚΑΠΟ ΝΤΑ ΡΟΚΑ– ΚΑΣΚΑΙΣ – ΕΣΤΟΡΙΛ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε για την ολοήμερη, προαιρετική, εκδρομή μας στα προάστια της Λισσαβόνας. Πρώτος σταθμός το όμορφο βουνό Σίντρα όπου θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το Βασιλικό Παλάτι, το οποίο στέγασε τις βασιλικές οικογένειες κατά τη διάρκεια του 15ου/16ου και 17ου αιώνα. Στάση για μεσημεριανό γεύμα (προαιρετικά). Εν συνεχεία κατευθυνόμαστε προς την παραλία Guincho περνώντας από την περιοχή Cape Roca, το πιο δυτικό σημείο στην Ηπειρωτική Ευρώπη. Θα επισκεφθούμε επίσης το γραφικό ψαροχώρι Κασκαΐς, με το παραδοσιακό λιμάνι και τις πολύχρωμες βάρκες. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε το κοσμοπολίτικο Εστορίλ, με τις πολυτελείς επαύλεις και το διάσημο καζίνο. Επιστροφή στη Λισαβόνα. Ξεκούραση και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ: ΛΙΣΑΒΟΝΑ – ΠΤΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Ελεύθερος χρόνος στη Λισαβόνα για τις τελευταίες μας επισκέψεις και βόλτες. Εν συνεχεία μεταφορά στο αεροδρόμιο της πόλης για την πτήση της επιστροφής

Περιλαμβάνονται:

• Αεροπορικά εισιτήρια με πτήσεις της AEGEAN AIRLINES
• Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων.
• Μία αποσκευή – βαλίτσα 23 κιλών, μια χειραποσκευή
8 κιλών και ένα προσωπικό αντικείμενο, ανά άτομο.
• Μεταφορές με πολυτελές λεωφορείο για την
εκτέλεση του προγράμματος
• Διαμονή στο Πόρτο στο ξενοδοχείο Park Porto Gaia
3* plus και στη Λισαβόνα στο Ikonik Lisboa 3* plus,
ή σε παρόμοια.
• Συνοδός του γραφείου
• Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
• σύνολο φόρων

Δεν περιλαμβάνει: 

• δημοτικοί φόροι πόλεων (πληρωμή στην υποδοχή
των ξενοδοχείων)
• κόστος εισόδων σε αξιοθέατα
• Ότι δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα ή αναφέρεται
ως προαιρετικό.
• Προαιρετική εκδρομή ΣΙΝΤΡΑ – ΚΑΠΟ ΝΤΑ ΡΟΚΑ –
ΚΑΣΚΑΪΣ – ΕΣΤΟΡΙΛ 40€ με προκράτηση, 50€ για
δήλωση κατά τη διάρκεια του ταξιδιού

 

Φόρμα Επικοινωνίας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Scroll to Top