Λευκάδα – εκδρομή Αγίου Πνεύματος

από 129€

Προορισμός

Λευκάδα

Ημέρες

3

11/6
Τιμοκατάλογος

Περισσότερα

1η ημέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΗΓΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΟΛΕΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ – ΛΕΥΚΑΔΑ (430χλμ)

Αναχώρηση νωρίς το πρωί από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό τις πηγές του Αχέροντα στη Γλυκή. Σύμφωνα με το θρύλο, σε μια πηγή στον ποταμό Αχέροντα στη Γλυκή ζούσε ένα στοιχειό που δηλητηρίαζε τα νερά του ποταμού καθιστώντας το νερό θανατηφόρο για τους ανθρώπους και τα ζώα της περιοχής. Ο Άγιος Δονάτος, σκότωσε το δράκο, ξόρκισε το κακό και έκτοτε τα νερά του ποταμού έγιναν γλυκά, εξού και η ονομασία Γλυκή του ομώνυμου χωριού. Χρόνος ελεύθερος να απολαύσουμε την άγρια εντυπωσιακή βλάστηση. Κρυστάλλινα τρεχούμενα νερά, καλαμώνες, αρμυρίκια, φτέρες και θεόρατα πλατάνια, βαθύσκιωτα δάση, νερόλακκοι και λιμνούλες να σχηματίζονται κατά μήκος του ποταμού. Προορισμός family -friendly με πολλές δραστηριότητες για μικρά και μεγάλα παιδιά. Από βαρκάδα με πλαστική βάρκα στα ρηχά νερά και πεζοπορία, μέχρι βόλτα με άλογο στο ποτάμι. Στη συνέχεια στις εκβολές του Αχέροντα για φαγητό ή ελεύθεροι στη περιοχή. Αναχώρηση για την όμορφη πόλη της Πρέβεζας, μια πόλη με ατμόσφαιρα νησιού, γραφική, με αξιοθέατα που μαρτυρούν ιστορία αιώνων. Ελεύθερος χρόνος. Αναχώρηση για Λευκάδα Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : ΛΕΥΚΑΔΑ - ΝΥΔΡΙ - κρουαζιέρα ΠΡΙΓΚΙΠΟΝΗΣΙΑ – ΙΘΑΚΗ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ(40χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για το Νυδρί, απ ’όπου θα πάρουμε το καραβάκι για την προαιρετική κρουαζιέρα μας στο Σκορπιό, το νησί του Ωνάση, στη Σπηλιά του Παπανικολή και στη Μαδουρή το νησί του Βαλαωρίτη (Πριγκιπονήσια) και εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες η κρουαζιέρα μας θα γίνει μεγαλύτερη και θα φτάσουμε μέχρι και το γραφικό Φισκάρδο της Κεφαλονιάς. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσετε την πόλη της Λευκάδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΛΕΥΚΑΔΑ – ΠΑΡΓΑ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (490χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για να πραγματοποιήσουμε την επίσκεψή μας στην κυρά της Λευκάδας, την Παναγιά Φανερωμένη, που είναι πολιούχος και προστάτιδα του νησιού. Συνεχίζοντας και αφού περάσουμε το παραδοσιακό παραθαλάσσιο χωριό του Αγίου Νικήτα, φτάνουμε στο Καλαµίτσι µε τη φημισμένη παραλία «κάθισμα», όπου και θα απολαύσουμε τον καφέ µας έχοντας καταπληκτική θέα. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τη «ριβιέρα της Ηπείρου», τη γραφική κωμόπολη και τουριστικό θέρετρο της περιοχής την πόλη της Πάργας. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και φαγητό. Επιστροφή στην πόλη μας το βράδυ.

Περιλαμβάνει: Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας. Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα Συνοδό του γραφείου µας Δύο διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο. Διατροφή. Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης. Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει: Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Φόρο διαμονής

για

οποιαδήποτε

απορία

Scroll to Top