Η Τέχνη Του Ταξιδιού

PackageIMG
Αναχώρηση από
Θεσσαλονίκη
PackageIMG
Διάρκεια ταξιδιού
4 ημέρες
PackageIMG
Τύπος ταξιδιού
Οδικώς
PackageIMG
Εποχικότητα
Όλο το χρόνο
PackageIMG

Κωνσταντινούπολη

Επίσκεψη στην Αγία Σοφία της Πόλης της οποίας ο τρούλος έχει 55 μέτρα ύψος και 31 μέτρα διάμετρο.

Τιμή από 210€
Προορισμός Κωνσταντινούπολη
Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη
Ημερομηνία αναχώρησης Όλο το χρόνο
Περιλαμβάνονται
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
 • Μεταφορές με πολυτελή, κλιματιζόμενα λεωφορεία
 • Διανυκτερεύση
 • Πρωινό
 • Ξεναγός
 • Ασφάλεια Αστικής και Επαγγελματικής Ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται
 • Ποτά και αχθοφορικά
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 • Πριγκηπόννησα (15€)
 • Κρουαζιέρα στον Βόσπορο (25€)
 • Νυχτερινή διασκέδαση

Σημείωση: Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών. Η εκδρομή στα Πριγκηπόννησα, πραγματοποιείται αναλόγως των καιρικών συνθηκών.


Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο 210 ευρώ.

Διαφορά μονόκλινου επιπλέον  95 ευρώ

1

DAY 1 : Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη

Αναχώρηση στις 06:00 από τα γραφεία μας και με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα. Έλεγχος διαβατηρίων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη περνάμε έξω από την Κεσάνη και Ραιδεστό, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος.

2

DAY 2 : Κωνσταντινούπολη

Πρωινό στο ξενοδοχείο και θα ξεκινήσουμε τη σημερινή μας ξενάγηση της Πόλης με επίσκεψη στην Αγία Σοφία, της οποίας ο τρούλος έχει 55 μέτρα ύψος και 31 μέτρα διάμετρο. Χτίστηκε από τον Ιουστινιανό και είναι ένα από τα πλέον σημαντικά αρχιτεκτονικά μνημεία όλων των εποχών.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το περίφημο Τζαμί του Σουλτάν Αχμέτ, πιο γνωστό ως Γαλάζιο Τζαμί από το μπλε χρώμα που έχει χρησιμοποιηθεί στην εσωτερική του διακόσμηση , τον ιστορικό βυζαντινό ιππόδρομο, ο οποίος βρίσκεται μπροστά από το Μπλε Τζαμί και σήμερα είναι πλατεία, που ονομάζεται Σουλτάν Αχμέτ, με λίγα εντυπωσιακά στοιχεία να θυμίζουν το παρελθόν της. Ο ιππόδρομος , το μέρος που ξεκίνησε η διάσημη «Στάση του Νίκα» ήταν η καρδιά της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, με τους αγώνες να αποτελούν σημαντικό γεγονός για την πόλης.

Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με επίσκεψη στο «Βυζαντινό Υδραγωγείο», το οποίο κτίστηκε για πρώτη φορά επί Κωνσταντίνου, επεκτάθηκε επί Ιουστινιανού και επικράτησε να λέγεται «Υδραγωγείο του Ιουστινιανού». Είναι η μεγαλύτερη δεξαμενή από τις 60 που χτίστηκαν επί βυζαντινής αυτοκρατορίας. Τέλος θα επισκεφθούμε το Τοπ Καπί, παλάτι των Σουλτάνων από τον 16ο αιώνα έως και τον 19ο αιώνα με ωραιότατους εσωτερικούς κήπους και αυλές. Σήμερα είναι μουσείο των ανεκτίμητων θησαυρών τους με θέα προς τη θάλασσα του Μαρμαρά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3

DAY 3 : Κωνσταντινούπολη – Πριγκηπόννησα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την (προαιρετική) ολοήμερη εκδρομή στα Πριγκηπόννησα. Αναχωρώντας με το πούλμαν για την αποβάθρα του «Bostanci» από όπου θα επιβιβαστούμε στο πλοιάριο για την ολοήμερη εκδρομή μας. Θα περάσουμε την κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου, απ’ όπου θα θαυμάσουμε την Ασιατική και την Ευρωπαϊκή πλευρά του Βοσπόρου, τον Πύργο του Λεάνδρου και το ιστορικό κέντρο. Άφιξη στο Bostanci , επιβίβαση στο πλοιάριο για την εκδρομή προς τη Χάλκη και τη Θεολογική Σχολή, την Πρίγκηπο και τα δημοφιλή Πριγκηπόννησα. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

4

DAY 4 : Κωνσταντινούπολη – Θεσσαλονίκη

Μετά το πρωινό μας κατευθυνόμαστε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, που από το 1601 μ.Χ. στεγάζεται στο Φανάρι, στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Ξενάγηση και χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθείτε στα πανέμορφα σοκάκια του Φαναρίου και να θαυμάσετε το κτίριο της Μεγάλης του Γένους Σχολής, ένα αριστουργηματικό αρχιτεκτονικό έργο του φημισμένου αρχιτέκτονα του 19ου αιώνα Κωνσταντίνου Δημάδη. Συνεχίζουμε με το προσκύνημα μας στο αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου συνέβη το θαύμα της Παναγίας το 626 μ.Χ. και εκεί εψάλει για πρώτη φορά ο ακάθιστος Ύμνος. Αναχώρηση και διά μέσου των συνόρων των Κήπων και τις απαραίτητες στάσεις επιστροφή στην Ελλάδα.