Καρπενήσι – Λαμία – Παυλιανη – Άμφισσα – εκδρομή Αγίου Πνεύματος

από 125€

Προορισμός

Καρπενήσι, Λαμία, Παυλιανη, Άμφισσα

Ημέρες

3

11/6
Τιμοκατάλογος

Περισσότερα

1η ημέρα : ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΠΑΥΛΙΑΝΗ – ΛΑΜΙΑ ( 450χλμ )

Αναχώρηση από το γραφείο μας στις 07.00 για την γραφική Παύλιανη με το φυσικό πάρκο αναψυχής στις πηγές του Ασωπού. Αιώρες, ξυλοκρέβατα, φωλιές, τελεφερίκ πάνω από το ποτάμι, γέφυρες, τούνελ και μυστικά μονοπάτια με ευφάνταστες πινακίδες καθ΄ όλη τη διάρκεια της διαδρομής, μας καλούν να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία, και να απολαύουμε τον καφέ μας και γεύμα εξ ιδίων μέσα στη φύση. Αναχώρηση για Λαμία όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα : ΛΑΜΙΑ – ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΙΩΤΙΣΣΑ ( 150χλμ )

Πρωινό και αναχώρηση για το όμορφο Καρπενήσι. Άφιξη στην ιστορική πόλη. Αξίζει να κάνουμε βόλτα γύρω από την πλατεία, για να δούμε τα μνημεία, τους ανδριάντες του Αντώνη Κατσαντώνη και του Μάρκου Μπότσαρη –ηρώων της επανάστασης του 1821-, την παλιά εκκλησία της Αγίας Τριάδας, τα πλατάνια με τη βρύση. Χρόνος ελεύθερος. Στη συνέχεια μετάβαση στην Μονή Προυσιώτισσα, χτισμένη σε απότομο βράχο, το 829 μ.χ. από τους μοναχούς Διονύσιο και Τιμόθεο. Οι οποίοι έφεραν την εικόνα της Παναγίας από την Προύσα της Μικράς Ασίας, που σώθηκε από θαύμα στην περίοδο των εικονομαχιών. Προσκύνημα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: ΛΑΜΙΑ – ΔΕΛΦΟΙ – ΑΡΑΧΩΒΑ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ (450 χλμ)

Πρωινό και αναχώρηση για το νοµό Φωκίδος µε στάση στους ∆ελφούς τον Οµφαλό της γης, για επίσκεψη στον Αρχαιολογικό χώρο, τόπος γνωστός από το 1400 π.χ. µε µεγάλο αρχαιολογικό, ιστορικό και τουριστικό ενδιαφέρον. Αναχώρηση για Αράχωβα, χτισµένη στους πρόποδες του Παρνασσού, µε πέτρινα σπίτια, γραφικά στενά δροµάκια και υπέροχη θέα στον κάµπο. Θα µας δοθεί η ευκαιρία να δούµε τα υπέροχα χρωµατιστά υφαντά της και θα πιούµε το καφεδάκι µας στα καφενεία της πλατείας. Επιστροφή στη Θεσσαλονίκη το βράδυ. 

Περιλαμβάνει: Τις μεταφορές µε πούλμαν του γραφείου µας. Περιηγήσεις που αναφέρονται στο πρόγραμμα Συνοδό του γραφείου µας Διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο. Πρωινό. Ασφάλεια αστικής επαγγελµατικής ευθύνης. Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνει: Εισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Φόρο διαμονήςΕισόδους μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και ότι αναφέρεται στο πρόγραµµα ως προαιρετικό. Φόρο διαμονής

για

οποιαδήποτε

απορία

Scroll to Top