Gassi Holidays

Χριστούγεννα – Πρωτοχρονιά στην Ιταλία Ρώμη – Πομπηία – Φλωρεντία – Βενετία

από 495€

Share this page:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Προορισμός

Πομπηία – Ρώμη – Σιένα – Φλωρεντία - Βενετία

Ημέρες

7

22/12 & 29/12

Ιταλικό πανόραμα

 

Πρόγραμμα εκδρομής

 

1η ημέρα: Αθήνα – Πάτρα

Συγκέντρωση και αναχώρηση για Πάτρα . Επιβίβαση στο πλοίο, τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για το λιμάνι του Μπάρι. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

2η ημέρα: Μπάρι – Πομπηία – Ρώμη

Άφιξη και πρώτος μας σταθμός η νεκρόπολη της Πομπηίας. Στην ιστορική πόλη, που καταστράφηκε το 79μΧ από τις στάχτες του Βεζούβιου, θα θαυμάσουμε τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος, την Πύλη του Νέρωνα, την αρχαία αγορά, το περιμετρικό τείχος, τους λιθόστρωτους δρόμους, τις κατοικίες των αρχόντων με τις τοιχογραφίες και το Ιπποδάμειο πολεοδομικό σύστημα. Κατόπιν αναχωρούμε για την «αιώνια πόλη». Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, Πρώτη γνωριμία με την πόλη.

 

3η ημέρα: Ρώμη

Πρωινό και σήμερα θα γνωρίσουμε την πόλη σύμβολο, που δεν έχει πάψει ποτέ να γοητεύει. Θα δούμε τη Βίλα Μποργκέζε, το Αυρηλιανό τείχος, την πιάτσα Μπαρμπερίνι, τη στήλη του Τραϊανού, το περίφημο Κολοσσαίο, το μεγαλύτερο σωζόμενο αρχαίο Ρωμαϊκό κτίσμα του κόσμου, το λόφο του Καπιτωλίου, την αρχαία αγορά, την αψίδα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, την πιάτσα Βενέτσια, όπου δεσπόζει το μνημείο του Βίκτορα Εμμανουήλ, το λόφο Παλατινό, τον Τίβερη ποταμό με το νησί Τιβερίνα, καθώς και το ναό του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό όπου θα θαυμάσουμε και την αποκαθήλωση (Pieta) του Μιχαήλ Αγγέλου. Για την συνέχεια σας προτείνουμε να απολαύσετε τον καφέ σας σε κάποια από τις περίφημες πλατείες όπως η Πιάτσα Ναβόνα, η Πιάτσα Ντι Σπάνια και η Πιάτσα ντελ Πόπολο.

 

4η ημέρα: Ρώμη – Σιένα – Φλωρεντία

Πρωινό και αναχώρηση. Πρώτη μας στάση στην Σιένα. Σύντομη περιήγηση στην μεσαιωνική πόλη. Εξερευνώντας τα δρομάκια και τις γειτονιές θα σταθούμε στην Πιάτσα ντελ Κάμπο, με τον τυπικό πύργο του Δημαρχείου και θα ανηφορίσουμε μέχρι την πλατεία του Ντουόμο. Αναχώρηση για την Φλωρεντία, όπου θα γνωρίσουμε από κοντά την Πιάτσα ντε λα Σινιορία, την εκκλησία Σάντα Κρότσε με τους τάφους του Δάντη και του Γαλιλαίου, το Πόντε Βέκκιο και την πλατεία του Καθεδρικού Ναού με το καμπαναριό, την Παναγία των Λουλουδιών και το Βαπτιστήριο. Χρόνος ελεύθερος και στην συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας

 

5η ημέρα: Φλωρεντία – Βενετία

Αναχωρούμε για την ρομαντική Βενετία. Στην “πόλη των Δόγηδων” που είναι χτισμένη πάνω σε 119 νησιά, τα οποία περιτριγυρίζονται από γραφικά κανάλια και ενώνονται με μικρές γέφυρες, θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την πλατεία του Αγ. Μάρκου με την ομώνυμη εκκλησία, το μεγαλοπρεπές καμπαναριό, τον πύργο των Μαυριτανών, το παλάτι των Δόγηδων, την γέφυρα των Στεναγμών. Επίσης θα επισκεφθούμε ένα από τα εναπομείναντα εργαστήρια κατασκευής του διάσημου γυαλιού Μουράνο. Ελεύθερος χρόνος. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην περιοχή Μέστρε και διανυκτέρευση

 

6η ημέρα: Βενετία – Ανκόνα

Πρωινό και αναχώρηση για το λιμάνι της Ανκόνας. Επιβίβαση στο πλοίο  και τακτοποίηση στις καμπίνες μας και αναχώτηση για  την Πάτρα. Διανυκτέρευση εν πλω.

 

7η ημέρα: Πάτρα – Αθήνα

Άφιξη  στο λιμάνι της  πάτρας και  αναχώρηση για την Αθήνα  με ενδιάμεσες στάσεις.

Τιμή: €495 κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Διαφορά μονόκλινου : €120

 

 

Περιλαμβάνονται: 

 • Μεταφορές με πολυτελή, κλιματιζόμενα λεωφορεία
 • Ακτοπλοικά εισιτήρια  Πάτρα  –  Ιταλία  –  Πάτρα  σε  τετράκλινες εσωτερικές καμπίνες
 • Εκδρομές και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Ημιδιατροφή ( 3 γεύματα, 1 στο καράβι της επιστροφής )
 • Τέσσερεις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία  3*  και  4*
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια Αστικής και Επαγγελματικής Ευθύνης 

Δεν περιλαμβάνονται: 

 • Ποτά, αναψυκτικά  και αχθοφορικά
 • Βαπορέττο στη Βενετία
 •  Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Checkpoint-είσοδοι πόλεων   60€
 • Φόρος διαμονής  στα  ξενοδοχεία
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό

 

Φόρμα Επικοινωνίας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Scroll to Top