ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ ΔΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΣ ΠΟΝΤΟΣ

από 760€

Προορισμός

Εύξεινος Πόντος

Πόλεις & Περιοχές του Πόντου
Ημέρες

11

9-19/8/2022
Τιμοκατάλογος

Περισσότερα

1η ΗΜΕΡΑ 9/8: ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ(650 χλμ.)

Αναχώρηση από την Κατερίνη στις 05:00 π.μ. Θεσσαλονίκη 06.00 π.μ.. Με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στην Κωνσταντινούπολη .Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Βόλτα στην πόλη δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ 10/8 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ (410 χλμ.)

Μετά το πρωινό αφού περάσουμε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο περνάμε στην Ασιατική Κωνσταντινούπολη από τη γέφυρα που ενώνει την Ευρώπη με την Ασία. Φτάνοντας στα γεωγραφικά όρια του Πόντου συναντάμε τη γραφική Σαφράμπολη με τα πανέμορφα παραδοσιακά ελληνικά αρχοντικά. Ξενάγηση και βόλτα στα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια με τα παραδοσιακά σπίτια. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ 11/8: ΣΑΦΡΑΜΠΟΛΗ – ΚΑΣΤΑΜΟΝΗ – ΜΠΑΦΡΑ – ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ (400 χλμ.)

Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Κασταμονή από όπου καταγόταν η μεγάλη αυτοκρατορική οικογένεια των Κομνηνών. Βλέπουμε το επιβλητικό κάστρο των Κομνηνών επίσκεψη στη Παπαζόγλειο αστική σχολή. Κατόπιν φτάνουμε στην όμορφη Σινώπη που υπήρξε μία από τις πρώτες των ΜΙλησίων αποικίες στον Εύξεινο Πόντο. Θα δούμε το αρχαιολογικό μουσείο γεμάτο με ελληνικές αρχαιότητες και εξαιρετικής τέχνης βυζαντινές εικόνες από χριστιανικές εκκλησίες, το άγαλμα του Διογένη του Σινωπέα, καθώς και τα παραθαλάσσια τείχη της πόλης. Γεύμα στην πανέμορφη παραλία της Σινώπης. Περνάμε από την ηρωική Μπάρφα με τις αμέτρητες ιστορίες ηρωικής αντίστασης στους Τούρκους και στη συνέχεια φτάνουμε στη Σαμψούντα. Δείπνο και Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ 12/8: ΣΑΜΨΟΥΝΤΑ –ΟΙΝΟΗ-ΦΑΤΣΑ-ΙΑΣΩΝΙΟ ΑΚΡΟ- ΚΟΤΥΩΡΑ(ΟΡΤΝΟΥ) – ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ (200 χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξεκινάμε με ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Σαμψούντας οπού θα θαυμάσουμε τον Ελληνιστικό χρυσό θησαυρό καθώς και τα άλλα Ελληνικά εκθέματα που αποκαλύπτουν την ταυτότητα της πόλης άλλα και της ελληνικότητας του Πόντου. Θα δούμε και στο σπουδαίο Ημιγυμνάσιο της Σαμψούντας .Συνεχίζοντας παραλιακά του Εύξεινου Πόντου και περνώντας το Αμαζόνιο Πεδίο στα Θεμίσκυρα φτάνουμε στην Οινόη. Συνεχίζοντας την παραλιακή πορεία που ακόμα και μέχρι σήμερα διατηρεί την ανάμνηση της πορείας του Ιάσωνα προς τη μυθική Κολχίδα φτάνουμε στα Κοτύωρα , έχοντας περάσει από τη Φάτσα και έχοντας επισκεφτεί το Ιασώνιο Άκρο εκεί όπου θα δούμε το ναό του Αγίου Νικολάου όπως αυτός έχει αποκατασταθεί. Στα Κοτύωρα θα ξεναγηθούμε στον ναό της Υπαπαντής του Χριστού. Μετάβαση στη Κερασούντα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΗΜΕΡΑ 13/8: ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑ-ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ-ΜΑΤΣΟΥΚΑ (200χλμ.)

Ακολουθεί η Κερασούντα οπού μετά το πρωινό θα θαυμάσουμε τον ναό του Αγ. Νικολάου και την παλιά ελληνική συνοικία στη πόλη ,με το Παρθεναγωγείο. Άφιξη στα Πλάτανα ,γεύμα στη παραλία και αργά το απόγευμα στην Τραπεζούντα, την πόλη του Αγ. Ανδρέα και του Αγ. Ευγενίου .Μετάβαση στη Ματσούκα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ 14/8: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ (50χλμ.)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ξεκινάμε την ξενάγηση της πόλης. Περνώντας από το Φροντιστήριο φτάνουμε στην Αγ. Σοφία, το κόσμημα της βυζαντινής αρχιτεκτονικής με τις εκπληκτικές αγιογραφίες. Έπειτα θα βρεθούμε στον βυζαντινό ναό το Αγ. Ευγενίου. Πολιούχου της πόλης (σήμερα Τζαμί). Συνεχίζουμε προς τα προάστια, στις συνοικίες των πλουσίων Ελλήνων στο Σοούκ Σού οπού βρίσκεται η βίλα Καπαγιαννίδη. Ακολουθεί η Παναγία η Χρυσοκέφαλος, ο βασιλικός ναός της Αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας. Ελεύθερος χρόνος για να απολαύουμε το Μειντάν αλλά και την αγορά της πόλης. Για όσους θέλουν μπορούν να επισκεφτούν τον ναό του Αποστόλου Ανδρέα οπού και δίδασκε τα αποστολικά χρόνια. Προαιρετική επίσκεψη στον ναό της Αγ. Άννας που χρονολογείται από τον 8ο αιώνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στη Ματσούκα . Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ 15/8: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ - ΛΙΜΝΗ ΣΑΡΑΧΟ (ΟΥΖΟΥΝΓΚΙΟΛ) (200χλμ)

Μετά το πρωινό επισκεπτόμαστε την Παναγία Σουμελά και ανάβουμε ένα κερί στον ειδικό χώρο που υπάρχει και παρακολουθούμε την θεία λειτουργία από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Η μονή της Παναγίας Σουμελά ήταν το κέντρο όλου του Ορθόδοξου Λαού του Πόντου χάρη στα θαύματα της Παναγίας. Χάρη στις προσφορές και δωρεές του απλού λαού, αλλά και διαφόρων αυτοκρατόρων του Βυζαντίου και αργότερα αυτοκρατόρων της Τραπεζούντας η μονή ανακαινίσθηκε, κτίστηκε ξενώνας τετραώροφος 70 δωματίων βιβλιοθήκη και γύρο από την Μονή ανοικοδομήθηκαν μικροί ναοί αφιερωμένοι σε διάφορους αγίους, αλλα και τείχος – οχυρό για την προστασία της Μονής από διάφορες επιδρομές .Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στη λίμνη Σαράχο (Ουζούνγιολ), στην περιοχή του Όφη ποταμού ανατολικά της Τραπεζούντας. Είναι μια πανέμορφη λίμνη σε καταπράσινα βουνά 1.100 μέτρα υψόμετρο οπού οι κάτοικοι μιλούν ποντιακά και είναι πολύ φιλόξενοι, παίζουν λύρα και τραγουδούν ποντιακά. Φαγητό σε ποντιακό εστιατόριο με ποντιακές γεύσεις. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ 16/8: ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ – ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ – ΑΜΑΣΕΙΑ (χλμ510)

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση. Αμέσως μετά δια μέσω των Ποντιακών Άλπεων και αφού διασχίσουμε το πέρασμα της Ζύγανα (περιοχή απ’ οπού πέρασαν οι Μύριοι του Ξενοφώντα 1950μ.) φτάνουμε στην Αργυρούπολη. Από εδώ μια από τις πλουσιότερες περιοχές των Ελλήνων αφού υπήρχαν ορυχεία αργύρου. Θα δούμε το Φροντιστήριο, τις παλαιές ελληνικές οικίες και τον ερειπωμένο Μητροπολιτικό ναό του Αγ. Γεωργίου. Αναχώρηση για τη Νικόπολη και τη περιοχή της Γαράσαρης. Αφού περάσουμε από τη Νεοκαισάρεια φτάνουμε σε μια από τις πλέον γραφικές πόλεις της Μ. Ασίας την Αμάσεια που διαρρέεται από τον Ίρη ποταμό. Πατρίδα των Μιθριδατών, του Αγ. Θεοδώρου του Τήρωνος και του Στράβωνα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ 17/8: ΑΜΑΣΕΙΑ - ΜΕΦΡΙΖΟΥΝΤΑ – ΠΡΟΥΣΑ (700 χλμ.)

Μετά το πρωινό περίπατος στον ποταμό και ξενάγηση πόλης. Θα θαυμάσουμε τις παλαιές ελληνικές και αρμένικες οικίες καθώς και τους λαξευτούς επί των βράχων τάφους των Μιθριδατών βασιλέων και παράλληλα θα δούμε το τόπο όπου απαγχονίστηκαν 174 κορυφαίες προσωπικότητες του Ποντιακού Ελληνισμού. Τα γνωστά θύματα των «δικαστηρίων της Ανεξαρτησίας». Στη συνέχεια αφού περάσουμε από την Μερζιφούντα, αναχώρηση για Προύσα δια μέσω Παφλαγονίας και Βιθυνίας φτάνουμε το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Έξοδος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

10η ΗΜΕΡΑ 18/8: ΠΡΟΥΣΑ – ΠΑΝΟΡΜΟΣ – ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ (300 χλμ.)

Μετά το πρωινό ξεκινάμε την ξενάγηση μας. Θα επισκεφτούμε το μνημείο του Καραγκιόζη, το μεγάλο τζαμί, την κλειστή αγορά και την αγορά των στο Τσανάκαλε, στα Στενά των Δαρδανελίων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Ελεύθερος χρόνος στην παραλία και διανυκτέρευση.

11η ΗΜΕΡΑ 19/8: ΤΣΑΝΑΚΑΛΕ –ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Μετά το πρωινό και με τις καλύτερες εντυπώσεις παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. Με ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε το βράδυ στη Θεσσαλονίκη και στην συνέχεια στην Κατερίνη.

ΤΙΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ 760€ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ(ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 280€)

Περιλαμβάνει:
Μεταφορά με πολυτελές κλιματιζόμενο λεωφορείο.
10 Διανυκτερεύσεις με πρωινό σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
9 Δείπνα ( σ ’όλα τα ξενοδοχεία πλην Κωνσταντινούπολης)
Αρχηγό-Ξεναγό
Φόροι και ασφάλεια αστικής ευθύνης.

Δεν περιλαμβάνει: Εισόδους σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, μνημεία, γεύματα, ποτά ,διασκεδάσεις και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ:

9-10/8 NOVA PLAZA 4* Taksim
10-11/8 ZALIFRE HOTEL 3*
11-12/8 ANEMON 5* SAMSUN
12-13/8 LA QUINTA by Wyndham 4*
13-16/8 BUYUK SUMELA HOTEL MACKA 4*
16-17/8 THE APPLE PALACE 3*
17-18/8 ANATOLIA 4* BURSA
18-19/8 PARION 5*/KOLIN 5*

για

οποιαδήποτε

απορία

Scroll to Top