Η Τέχνη Του Ταξιδιού

PackageIMG
Αναχώρηση από
Αθήνα
PackageIMG
Διάρκεια ταξιδιού
1 ημέρα
PackageIMG
Τύπος ταξιδιού
Οδικώς
PackageIMG
Εποχικότητα
Όλο το χρόνο
PackageIMG

Δημητσάνα-Μουσείο Υδροκίνησης-Βυτίνα

Αναχωρήσεις : 19/03, 09/04, 13/05, 24/09, 14/10, 12/11, & 10/12

Τιμή 20€
Προορισμός Πελοπόννησος
Αναχώρηση από Αθήνα
Ημερομηνία αναχώρησης 09/04/2023
Περιλαμβάνονται
 • Μεταφορές με πολυτελή, κλιματιζόμενα λεωφορεία
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
 • ΦΠΑ
Δεν περιλαμβάνονται
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Προσωπικά έξοδα
 • Διατροφή
 • Είσοδος στο Μουσείο Υδροκίνησης

Αναχωρήσεις : 09/04, 13/05, 24/09,14/10, 12/11, & 10/12

1

DAY 1 : Βυτίνα - Δημητσάνα - Μουσείο Υδροκίνησης

Πρόγραμμα Εκδρομής

ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ-ΒΥΤΙΝΑ 11-3-2023

Συγκέντρωση και αναχώρηση στις 07:00 το πρωί από τα γραφεία μας  για την Δημητσάνα με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση. Άφιξη στην όμορφη Δημητσάνα και πρώτη μας επίσκεψη στη Δημόσια βιβλιοθήκη και το Μουσείο της Ελληνικής Σχολής Δημητσάνας (είσοδος ελεύθερη) όπου θα ξεναγηθούμε για περίπου 30΄ στη μεγάλη κυκλική αίθουσα των δίδυμων Διδακτηρίων με σχέδιο του Λυσσάνδρου Καυτατζόγλου , το αναγνωστήριο και το γραφείο  . Η περίφημη Σχολή Δημητσάνας ιδρύθηκε από δύο μοναχούς μαθητές της Σχολής Σμύρνης . Η πλούσια βιβλιοθήκη της Σχολής θυσίασε πολλά από τα συγγράμματα της για τις ανάγκες του έθνους στον Αγώνα του 1821 λόγω έλλειψης χαρτιού, χρησιμοποιήθηκε μεγάλο μέρος από το υλικό της βιβλιοθήκης για να κατασκευάζονται φυσίγγια . Στη  συνέχεια  θα μεταβούμε στην οικία του εθνομάρτυρα  Πατριάρχου Γρηγορίου του Ε΄ που γεννήθηκε στη Δημητσάνα  το 1746 και απαγχωνίστηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1821. Σήμερα λειτουργεί ως εκκλησιαστικό Μουσείο με εικόνες , εκκλησιαστικά σκεύη και βιβλία Θα ακολουθήσει επίσκεψη στο Μουσείο Υδροκίνησης  (είσοδος 2€ ) . Εκεί θα έχουμε παραμονή περίπου 1 ώρα . Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης έχει αποκαταστήσει παραδοσιακές εγκαταστάσεις και υδροκίνητους μηχανισμούς. Τα εργαστήρια περιβάλλονται από πυκνή βλάστηση και άφθονα τρεχούμενα νερά, όπου μπορείτε να περιηγηθείτε. Οι μόνιμοι εξοπλισμοί τους έχουν αποκατασταθεί στην αρχική τους λειτουργία.

Κατόπιν συνεχίζουμε προς το κέντρο της Δημητσάνας, όπου θα παραμείνουμε για βόλτα και καφέ. Η Δημητσάνα, τυπικότατο δείγμα Αρκαδικής αρχιτεκτονικής, με ζωντανά τα σημάδια μιας δυναμικής ιστορικής και οικονομικής πορείας, με εκπληκτική θέα προς τον κάμπο της Μεγαλόπολης και τον Ταΰγετο, είναι η μεγάλη έκπληξη της Αρκαδίας. Παραδοσιακός και διατηρητέος οικισμός σήμερα, γοητεύει με τα πανύψηλα παλιά πετρόκτιστα σπίτια, την αρχοντιά της, τις εκκλησίες της, τα λιθόστρωτα δρομάκια και την αμφιθεατρική της δόμηση πάνω από τον ποταμό Λούσιο σε υψόμετρο 1000μ.!!! 

Αναχώρηση για την κοσμοπολίτικη Βυτίνα, το «Πετράδι του Μαίναλου», παραδοσιακός οικισμός με πολλά υπέροχα πετρόκτιστα σπίτια και μονοπάτια για περίπατο, γεμάτη έλατα και μια φρέσκια μυρωδιά από φύση που δύσκολα ξεχνάς! Η Βυτίνα με το σπάνιο κλίμα της θεωρήθηκε εδώ και χρόνια ως θεραπευτήριο ψυχής και σώματος. Στη Βυτίνα θα πάρουμε τον απογευματινό μας καφέ και όποιος θέλει θα αγοράσει τα παραδοσιακά αγνά προϊόντα της. Επιστροφή για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση καθοδόν.

 

Τιμή συμμετοχής : 20€ κατ΄άτομο

 

Περιλαμβάνονται:

 •  Όλες οι μεταφορές με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
 • Συνοδός/αρχηγός του γραφείου μας
 • ΦΠΑ

 

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδος στο μουσείο Υδροκίνησης, φαγητό & άλλα ατομικά έξοδα
 • Γεύματα ή δείπνα
 • Ό,τι αναφέρεται προαιρετικό2

DAY 2 : title
description

3

DAY 3 : title
description