Η Τέχνη Του Ταξιδιού

PackageIMG
Αναχώρηση από
Αθήνα
PackageIMG
Διάρκεια ταξιδιού
6 ημέρες
PackageIMG
Τύπος ταξιδιού
Οδικώς
PackageIMG
Εποχικότητα
Αγίου Πνεύματος
PackageIMG

Δαλματικές Ακτές

Τίρανα – Μαυροβούνιο – Άγιος Στέφανος – Ντουμπρόβνικ – Νησί Λόκρουμ – Μόσταρ

Τιμή από 350€
Προορισμός Δαλματικές Ακτές
Αναχώρηση από Αθήνα
Ημερομηνία αναχώρησης 27/05/2023
Περιλαμβάνονται
 • Μεταφορές με πολυτελή, κλιματιζόμενα λεωφορεία
 • Διανυκτερεύση
 • Ημιδιατροφή
 • Εκδρομές και περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Έμπειρος αρχηγός – συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια Αστικής και Επαγγελματικής Ευθύνης
Δεν περιλαμβάνονται
 • Ποτά και αχθοφορικά
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Φόρος Διαμονής
 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό
 • Έξτρα ταξιδιωτική ασφάλιση Interamerican με επέκταση κάλυψης εξαιτίας COVID Κόστος 20€ κατ’ άτομο
 • Επιπλέον γεύματα και ποτά
 • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται ως περιλαμβανόμενο

Αναχωρήσεις : 24/03 , 27/05, & 17/06


Τιμή κατ΄ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: αναμενεται

Επιβάρυνση μονόκλινου: αναμενεται

1

DAY 1 : Αθήνα – Τίρανα :

Αναχώρηση το πρωί για τα Τίρανα μέσω Ιόνιας Οδού, με ενδιάμεσες στάσεις, φτάνουμε στο συνοριακό σταθμό της Κακαβιάς. Μετά τις αναγκαίες διατυπώσεις και τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων, συνεχίζουμε για να καταλήξουμε το βράδυ στην περιοχή των Τιράνων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.


2

DAY 2 : Τίρανα - Μπούτβα – Τίβατ – Ντουμπρόβνικ

Μετά το πρωινό μας, περνάμε για μία πανοραμική περιήγηση στο ιστορικό κέντρο των Τιράνωνμε στάση στην Ορθόδοξη Εκκλησία Της Αναστάσεως. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας προς το Μαυροβούνιο, γνωστό ως Montenegro, απολαμβάνοντας την πανοραμική θέα, από τις ωραιότερες της Ευρώπης και το γραφικό νησάκι Sveti Stefan, αγαπημένο θέρετρο διάσημων επισκεπτών ανά τον κόσμο, για να φτάσουμε στο καλοκαιρινό θέρετρο Μπούτβα, με την μεσαιωνική και ανακαινισμένη πόλη της. Σχετική παραμονή για γεύμα και βόλτες με αγορές. Θα συνεχίσουμε το γειτονικό Τίβατ όπου θα έχουμε χρόνο για περπάτημα και καφε στην παραλία και την μαρίνα Porto Montenegro από τις μεγαλύτερες στην Αδριατική. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για την Κροατία και το Ντουμπρόβνικ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

3

DAY 3 : Ντουμπρόβνικ (ξενάγηση πόλης) – Νησί Λόκρουμ

Μετά το πρωινό μας, ξεκινάμε της παλιάς πόλης του Ντουμπρόβνικ, παλιά του ονομασία «Ραγκούσα», μεσαιωνική πόλη προστατευμένη από την Unesco είναι μία οχυρωμένη πόλη μήκους 2,5 χλμ. Θα δούμε κτίρια σπουδαίας αρχιτεκτονική όπως τον πύργο του Ρολογιού, το Μέγαρο Σπόντζα του 16ου αι. χτισμένο από ξακουστούς τεχνίτες, που σήμερα στεγάζει τα κρατικά αρχεία, τις όμορφες εκκλησίες, όπως του Αγ. Βλασίου προστάτη της πόλης, με το μαρμάρινο οπλισμένο ιππότη στην πλατεία του, μοναστηριακά συμπλέγματα, το Φραγκισκανικό Μοναστήρι , την μεγάλη και τη μικρή κρήνη του Ονουφρίου με την εκκλησία του Σωτήρος. Στο πρυτανικό μέγαρο, σήμερα φιλοξενείτε το μουσείο του Ντουμπρόβνικ με την ιστορία της πόλης, όπου δίπλα του το δημαρχείο και ο καθεδρικός ναός και το θησαυροφυλάκιο. Χρόνος ελεύθερος. Επίσης προαιρετικά για όσους επιθυμούν μπορούν να πάρουν μέρος στην κρουαζιέρα γύρω από το νησάκι Λόκρουμ όπου ναυάγησε -σύμφωνα πάντα με τη τοπική παράδοση- ο βασιλιάς της Αγγλίας Ριχάρδος Α’ ο Λεοντόκαρδος. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

4

DAY 4 : Κόρτσουλα

Πρωινό και αναχώρηση για την εκδρομή στην Κόρτσουλα  . Μετά από μια φανταστική διαδρομή κατά μήκος των δαντελωτών δαλματικών ακτών φτάνουμε στη χερσόνησο Πέλισατςόπου θα θαυμάσουμε την πόλη Στον, με τα μακριά τείχη και τις αλυκές της. Στη συνέχεια φτάνουμε στο Όρεμπιτς όπου θα πάρουμε το καραβάκι μας για να βρεθούμε στην Κόρτσουλα, το νησί που συνδέεται άμεσα με την Κέρκυρα , ως πρώτη αποικία Κερκυραίων οι οποίοι την αποκάλεσαν Κόρκυρα Μέλαινα (Μαύρη Κέρκυρα). Ένα νησί που περιστοιχίζεται από τείχη του 13ου αιώνα από κάστρα και πύργους που άφησαν στο πέρασμά τους οι Ενετοί .Θα επισκεφθούμε τον επιβλητικό καθεδρικό του Αγίου Μάρκου, καθώς και το σπίτι μουσείο του Μάρκου Πόλο. Χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε τα γραφικά στενά του νησιού, να θαυμάσετε την υπέροχη αρχιτεκτονική του που αντικατοπτρίζει τις επιδράσεις των Ρωμαίων, των Ενετών και των Γενοβέζων που το διεκδίκησαν. Ένα νησί που περιβάλλεται από βράχια, παραλίες, δάση και αποτελεί ένα από τα κοσμήματα της νησιωτικής Δαλματίας.. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας δείπνο και διανυκτέρευση.

5

DAY 5 : Ντουμπρόβνικ - Πέραστ – Κότορ – Ποντγκόριτσα – Τίρανα

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τον κόλπο του Κότορ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο και ομορφότερο φυσικό Φιόρδ της Αδριατικής αλλά και της νότιας Ευρώπης. Εδώ θα επισκεφθούμε το Πέραστ και το νησάκι με την εκκλησία της Παναγίας των Βράχων, και το Κότορ που κτίστηκε μεταξύ 12ου και 14ου αιώνα και περιβάλλεται από μεσαιωνικό τείχος μήκους 4,5 χλμ. όπου θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό Ναό Του Αγίου Τρύφωνα και τις ορθόδοξες εκκλησίες του Αγίου Λουκά και του Αγίου Νικολάου. Στη συνέχεια θα φτάσουμε στην πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου Ποντγκόριτσα με μία στάση στη λίμνη Σκαντάρ. Μετά από μία σύντομη βόλτα στο κέντρο άμεση αναχώρηση για τα Τίρανα, άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

6

DAY 6 : Τίρανα - Αθήνα :

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Αθήνα, μέσω του συνοριακού σταθμού της Κακαβιάς, με ενδιάμεσες στάσεις στη διαδρομή, φθάνουμε το βράδυ.