Gassi Holidays

Σέρβικη Πρωτοχρονιά

από 265€

Αναχώρηση από Θεσσαλονίκη

Share this page:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Προορισμός

Βελιγράδι – Μοναστήρι  Κρούσεντολ- Σρέμσκι Κάρλοβτσι – Νόβι Σάντ

Ημέρες

4-ήμερη οδική εκδρομή

Μοναδική αναχώρηση: 12 Ιανουαρίου

Πρόγραμμα εκδρομής

1η Ημέρα: Θεσσαλονίκη – Βελιγράδι

Συγκέντρωση 06:30 το πρωί, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την Σερβία. Με  ενδιάμεσες στάσεις φτάνουμε στο σταθμό των Ευζώνων. Έλεγχος των διαβατηρίων και αναχώρηση για την Σερβία. Αφού διασχίσουμε την κοιλάδα του Μοράβα καταλήγουμε αργά  το  απόγευμα  στο Βελιγράδι. Δείπνο και  ελεύθερος  χρόνος για μια πρώτη  γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η Ημέρα: Βελιγράδι (ξενάγηση πόλης) – «Σπίτι των Λουλουδιών» – Ζέμουν – Κρουαζιέρα στον ποταμό Σάβα

Μετά το πρωινό ξεκινάμε για την πραγματική γνωριμία με τη πόλη του Βελιγραδίου, μία από τις παλαιότερες πόλεις της Ευρώπης, χτισμένη από τους Κέλτες τον 3ο αιώνα π.Χ, στις όχθες του ποταμού Σάβα, ο οποίος αποτελεί ουσιαστικά παραπόταμο του Δούναβη. Είναι η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας. Πρώτη επίσκεψη στο Ναό του Αγίου Σάββα, που είναι ο μεγαλύτερος (εν λειτουργία) ορθόδοξος ναός του κόσμου. Ο τρούλος φτάνει τα 70 μέτρα ύψος και φέρει πάνω του επίχρυσο σταυρό 12 μέτρων, ενώ έχει 49 καμπάνες και είναι ορατός από κάθε σημείο της πόλης. Στην  συνέχεια  θα  δούμε  τον Σιδηροδρομικό σταθμό, ένα όμορφο κτίριο του 1884 το οποίο σύντομα θα σταματήσει να λειτουργεί και θα γίνει μουσείο της πόλης. Μπαίνουμε στην οδό Nemanjina και στην Resavska, απολαμβάνοντας τη θέα στα κτίρια υπουργείων, αλλά και ενθυμούμενοι το βομβαρδισμό του 1999, με τα γκρεμισμένα στρατιωτικά κτίρια, που ακόμη στέκονται στο κέντρο της πόλης. Συνεχίζουμε με την εκκλησία του Αγίου Μάρκου δίπλα στο πανέμορφο πάρκο Τασμάϊνταν, τη Βουλή της Σερβίας, το Παλιό και το Καινούργιο παλάτι, την Πλατεία του Νίκολα Πάσιτς και αμέσως μετά την κεντρική και μεγαλύτερη πλατεία της πόλης, την Πλατεία Δημοκρατίας με το Εθνικό μουσείο και το Εθνικό θέατρο. Μετά το πρωινό κατευθυνόμαστε στην Πλατεία Φοιτητών και προχωράμε με τα πόδια μέσα στο πάρκο και το φρούριο Καλεμέγκνταν (Kalemegdan) όπου θα απολαύσουμε τη θέα στο σημείο συνάντησης των ποταμών Σάβα και Δούναβη. Εδώ βρίσκεται και το Πολεμικό Μουσείο, ένα μουσείο πολεμικού υλικού για την ιστορία της Γιουγκοσλαβίας, με εκθέματα από τη Ρωμαϊκή εποχή, το Μεσαίωνα και το Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, καθώς και τα απομεινάρια του αόρατου αεροπλάνου Stealth. Πριν μπούμε στο πάρκο, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το μνημείο του Ρήγα Φεραίου και τον πύργο Νέμπογισα, στον οποίο φυλακίστηκε και σκοτώθηκε. Στην επιστροφή μας από το φρούριο, θα επισκεφτούμε το Σπίτι των Λουλουδιών, μουσείο και άλλοτε κατοικία, του επί σειρά ετών προέδρου της Σοσιαλιστικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας Josip Broz Tito, όπου βρίσκεται και ο τάφος του. Περνάμε στην άλλη πλευρά του ποταμιού, με προορισμό μας την περιοχή Ζέμουν. Το Ζέμουν είναι αρκετά διαφορετικό από το Βελιγράδι και χτισμένο σε άλλο στυλ, με ιστορικά μπαρόκ κτίρια, πλατείες και παραδοσιακά café. Θα δούμε το Καλεμέγκνταν (Kalemegdan) πάλι, αλλά από την άλλη πλευρά του ποταμιού, ενώ πίνουμε τον καφέ μας δίπλα στον Πύργο στο λόφο Γκάρδος. Δείπνο και το  βράδυ  σας  προτείνουμε προαιρετική  διασκέδαση  (Σέρβικη Πρωτοχρονία) σε  πλωτό εστιατόριο στο Δούναβη με φαγητό  και  ζωντανή μουσική . Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Βελιγράδι – Μοναστήρι Κρούσεντολ – Σρέμσκι Κάρλοβτσι – Νόβι Σαντ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το βουνό Φρούσκα Γκόρα, τόπος γνωστός ως σερβικό Άγιον Όρος με τα 15 μοναστήρια του. Εμείς θα δούμε ένα. Συνεχίζουμε για τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Σερβίας το Νόβι Σαντ, και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021. Πρώτη στάση το φρούριο Πετροβαραντίν, ένα από τα πιο εντυπωσιακά σύμβολα της πόλης, που βρίσκεται στην όχθη του ποταμού Δούναβη. Λόγω της θέσης και του μεγέθους του λέγεται συχνά «Γιβραλτάρ του Δούναβη» και η θέα από το κάστρο προς το Δούναβη και την πόλη είναι εντυπωσιακή, ειδικά από το σημείο όπου βρίσκεται ο Πύργος του ρολογιού, σύμβολο του κάστρου. Στη συνέχεια θα γνωρίσουμε το κέντρο της πόλης του Νόβι Σαντ που αποκαλείται «Αθήνα της Σερβίας» και είναι κέντρο της σερβικής μπαρόκ διανοητικής ελίτ. Στην ξενάγησή μας θα δούμε την οδό Dunavska (Δουνάβσκα) και Zmaj Jovina, τους πεζόδρομους, την πλατεία Ελευθερίας, το Εθνικό Θέατρο, το Δημαρχείο, την Καθολική Εκκλησία της Παναγίας, και άλλα αξιοθέατα. Επιστροφή στο Βελιγράδι το βράδυ. Δείπνο. Ελεύθερος  Χρόνος . Διανυκτέρευση

 4η Ημέρα: Βελιγράδι  – Θεσσαλονίκη

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ελεύθερη χρόνος για να κάνετε τα ψώνια σας και την βόλτα σας στην πλατεία Κνεζ Μιχαιλοβα. Στη συνέχεια αναχώρηση για την Θεσσαλονίκη. Διέλευση συνόρων και άφιξη στο σπίτι με ωραίες αναμνήσεις.

Τιμή κατ’ άτομο σε δίκλινο: €265

Διαφορά μονοκλίνου: €95

Περιλαμβάνονται :

  • Μεταφορές, περιηγήσεις και ξεναγήσεις µε πολυτελή, κλιματιζόμενα λεωφορεία
  • Διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο 4* στο Βελιγράδι
  • Ημιδιατροφή
  • Αρχηγός συνοδός του γραφείου μας
  • Ελληνόφωνος, τοπικός ξεναγός στο Βελιγράδι
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης

Δεν περιλαμβάνονται :

  • Δημοτικοί φόροι
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα
  • Ποτά, φιλοδωρήματα
  • Ότι  αναφέρεται ως προαιρετικό.

Φόρμα Επικοινωνίας

Επικοινωνήστε μαζί μας

Scroll to Top